Abone Ol

Fatih Portakal'dan akademisyenlere tepki! O bildiride neden PKK için tek kelime etmediniz?

MEDYAFARESİ ÖZEL- Fox Ana Haber'de Fatih Portakal, 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye tepki gösterdi. Portakal böyle bir metne kendisinin imza atmayacağını belirterek, sadece devletin suçlandığı bildiriyi eleştirdi.

O bildiride neden PKK için tek kelime etmediniz?

Ersin Karaca - Medyafaresi.com

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 1128 akademisyen, Güneydoğu'da hendekler kazan, insanları katleden PKK'ya hiç bir söz söylemeden, 'Bu suça ortak olmayacağım' isimli bildiri yayınladı.

Bildiriyi imzalayan akademisyenlere FOX Anahaber'de tepki gösteren Fatih Portakal, devleti katliam yapmakla suçlayan akademisyenleri eleştirdi.

Fox ana haber sunucusu Fatih Portakal, bildiri yayınlayan akademisyenleri haksız bulduğunu belirterek şunları söyledi.

''BEN BU METNİ İMZALAMAZDIM''

Bu metinde hendek kazanlar nerede? Askerimizi şehit eden teröristler nerede? Kobani'de eğitim aldığını söyleyerek askerimize ateş eden teröristler nerede? Bakan Bozdağ'ın (Sanki bölgede terör örgütü yok, sanki hendekleri uzaylılar kazdı, barikatları uzaylılar kurdu) sözlerine katılıyorum, bu ülkede terör örgütü yok mu? Siz bu metinle sadece ve sadece devleti suçluyorsunuz. Bu metni benim karşıma koysalar asla imzalamazdım.

''ERDOĞAN'A KATILMIYORUM''

Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenler için söylediği, 'Ey aydın müsvetteleri siz karanlıksınız karanlık. Sizler ne Doğu'nun ne de buraların adresini bilemeyecek kadar cahilsiniz' sözlerine ise katılmadığını da sözlerine ekledi.

MEDYAFARESİ ÖZEL