Abone Ol

FOX Haber’den gazetecilik dersi: Fatih Portakal belgesiyle konuştu

Mersin Şehir Hastanesindeki ayağı kırık vatandaşın haberi FOX Ana Haber'de ekranlara gelmişti. Bakan Lütfi Elvan, bu haberin birileri tarafından yaptırıldığını iddia etti. FOX Haber haberin arkasında durdu, belgeleriyle hem Bakana hem de mizansen diyen bazı çevrelere yanıt verdi.

FOX Haber’den gazetecilik dersi: Fatih Portakal belgesiyle konuştu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, FOX TV'nin Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili haberine tepki göstermiş ve 'birileri bunlara bu haberleri yaptırıyor' demişti. Fatih Portakal ise ana haber bülteninde Bakan Elvan'a "O bilgiler neler? Yarına kadar göstermesini istiyorum. Aksi durumda iftira davası açıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mersin Şehir Hastanesi yönetimi güvenlik kamerası görüntülerini paylaşmış ve 'haberin kurmaca' olduğu iddiasını ortaya atmıştı.ATV Haber, A Haber ve Sabah gibi bazı haber siteleride FOX Haber ve Fatih Portakal'ı yalan haber yapmakla suçlamıştı.

Bu akşam Fatih Portakal ile FOX Ana Haber'de Mersin Şehir Hastanesi haberinin tüm ayrıntıları belgeleriyle ekrana getirildi.

Bültene, "Birazdan haberleri ekrana getireceğim. Kim yalan söylüyor, kim onursuz davranıyor göreceksiniz." diyerek başlayan Fatih Portakal, haberin doğruluğuna dair belge ve görüntüleri yayınladıktan sonra "Sayın Elvan özür dileyeceksiniz! Özrünüzü bekliyorum" dedi.

Fatih Portakal, ayağı kırık değil dedikleri vatandaşın kırık raporunu ve röntgen filmini de yayınladı.

Hem hastanın açıklamaları hem Sağlık müdürlüğünün açıklamaları hem de Şehir Hastanesini yapan holdingin açıklamaları FOX Haber’i doğruladı.

İşte o video...