Abone Ol

Fatih Portakal’dan flaş açıklamalar: Pembe haberler veremiyoruz çünkü...

Medyafaresi TV Özel Video: 2019’a damgasını vuran olayları Medyafaresi TV için yorumlayan ünlü Gazeteci ve FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal bakın neler söyledi?

Fatih Portakal: Pembe haberler veremiyoruz çünkü..

Fatih Portakal'dan yılın yorumu

2019'a hangi olaylar damga vurdu?

2019'a damgası vuran olaylardan biri 31 Mart seçimleri oldu. Çok tartışılacak bir seçimdi. Ardından İstanbul seçimlerinin yenilenmesi siyasi tarih açısından hiç unutulmayacak bir olaydı.

Seçimde ortaya çıkan sonuçlar, 25 yıllık belediyelerdeki iktidarın İstanbul ve Ankara'da seçimleri kaybetmesi 2019'a damga vurdu.

Suriye'deki gelişmeler oradaki göç dalgası önemli bir olaydı.

Ardı ardına yapılan operasyonlar öenmli bir olaydı. En son yapılan Barış Pınarı Harekatı neden bittiği konusunda tartışılacak önemli bir askeri girişimdi. Rusya ve ABD'nin araya girmesiyle Barış Pınarı Harekatı, Türkiye'nin istediği gibi sonuçlanmadı. Bir yere kadar güvenlki bir koridor sağlandı ama daha fazlasını da müsade edilmedi.

İktidar açısından başarlı bir operasyondu. Bence başarılı ama devam etmesi gereken bir operasyondu.

2019'da hep siyaset siyaset konuştuk. Hayat pahalılını saymıyorum. Zaten ekonomik bir sorunlu birlikte artık bir sosyal sorun haline geldi.

İşsizliği saymıyorum o da bir sosyal sorun haline gelmeye başladı.

Kanal İstanbul projesi de 2019 biterken en çok tartıştığımız konulardan biri oldu.

2020 zor bir yıl mı olacak?

Her seneye aslında yeni umutlarla giriyoruz. Hep iyilikleri güzellikleri yaşamak istiyoruz. Ama maalesef gerçekleşemiyor. Çok fazla bir şey değişeceğini ben düşünmüyorum.Hayat yine pahalı olacak, işsizliği yine pek çare bulanamayacak.

Suriye meselesinde yaşananlar ortada belki daha ağır sorunlarla karşılışacaz. Bir de onlara Libya eklendi şimdi. Irak'ta yaşnanlar Türkiye'yi etkiliyor.

Siyasette tartışmalar, dalgalanmalar yine olacak. Kanal İstanbul'u yine çok fazla tartışıcaz. Aslında değişen bir şey olacağı pek sanmıyorum.

Pembe haberler veremiyoruz çünkü...

Kötü haberlerin nedeni olarak insanlar bizleri görüyor ama biz neden değiliz, biz sadece sonuçları paylaşıyoruz. Bunların sorumlusu da biz değilizi. Birileri birşeyler yapıyor biz bunları insanlara haber olarak sunuyoruz. İnsanlara sunarken tabi varsa eleştrilerimiz olumlu yada olumsuz onları da paylaşıyoruz.

O eleştiriler aslında insanların hoşuna gitmiyor. Onları o eleştiriler üzüyor belkide...

Duymak istemedikleri ama gerçek olan hissiyatları paylaşıyoruz.Aslında kabahatlı biz değiliz bu haberleri yapmımıza neden olanlar, kararları alanlar. Esas hesap sorulması gerekiyorsa onlara sorulması gerekiyor.

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İşte o video...