Abone Ol

Fatih Portakal'dan emekli zammı tepkisi

Kabine sonrası milyonlarca emeklinin merakla beklediği yeni maaş zam oranını açıklayan Erdoğan, en düşük maaşın da 7 bin liradan 10 bin liraya çıkarıldığını söyledi. Temmuz ayıyla birlikte emekli farkı olmaksızın artış oranının artırılacağı açıklamasının ardından ise gazeteci Fatih Portakal, bunun sadece oransal bazda olacağını ifade etti.

Fatih Portakal'dan emekli zammı tepkisi

Saray'daki yeni yılın ilk kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca SSK ve Bağ-kur emeklisinin merakla beklediği maaş zammını açıkladı.

Aralık ayı enflasyonu ile emekliye zam oranının yüzde 37,57 olarak netleştiğini anımsatan Erdoğan, yüzde 5 artışla yüzde 42,6'ya yükselttiklerini söyledi. Erdoğan, temmuz ayında emekli maaşlarının ayrım olmaksızın eşitleneceğini belirtti.

 Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında alınan kararı öğrendiğinde verdiği tepkiyle dikkat çekti. Ek zam oranını duyunca şaşkınlığını gizleyemeyen Portakal, "Yüzde 5 mi? Bu kadar mı?" diyerek tepkisini dile getirdi. Portakal, memur ve memur emeklilerinin aldığı yüzde 49 zamla karşılaştırıldığında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan ek zammın yetersiz olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarındaki bu farkın Temmuz 2024'te yapılacak zamlarla kapatılacağını belirtti. Portakal ise canlı yayında şu ifadeleri kullanarak eleştiride bulundu:

"İdare edin' demeye getiriyor Sayın Cumhurbaşkanı ve diyor ki; 'Temmuz'da eşitlenecek.' Ama hayır biz şimdi istiyoruz Sayın Cumhurbaşkanı. Yüzde 5 kime yeter? İmkansız bir şey ya gerçekten şaşırdım. En az yüzde 49'a çekileceğini tahmin ediyordum."