Abone Ol

Fatih Portakal'dan Çipras'ın işgalci sözüne fotoğraflı tepki!

Medyafaresi.com Özel Haberi - Fox Ana Haber spikeri Fatih Portakal, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın sözlerine sert çıktı.

Fatih Portakal'dan Çipras'ın işgalci sözüne sert tepki!

Burcu Kılıçarslan / Medyafaresi.com - Fox Ana Haber spikeri Fatih Portakal, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Türkiye için sarf ettiği işgalci sözlerine tepki gösterdi.

Fatih Portakal bugünkü yayında, haberin öncesine ve sonrasında katledilen çocukların fotoğraflarını yayınlayarak "Bu mu işgal?" dedi.

Çipras'ın kurduğu 'Paranomi Katohi' sözünün altını çizen Fatih Portakal "O cümleyi duyar duymaz refleks gösteriyorsunuz. Kuzey Kıbrıs'a gitmiş, orada o barbarlık müzesini gezmiş orada o hissiyatı yaşamış biri olarak aklıma önce bu fotoğraf karesş geldi. Burası neresi? Burası barbarlık müzesi. Burada ne oldu? Burada bir eş ve 3 çocuk Binbaşı Nihat İlhan'ın eşi ve 3 çocuğu EOKA'cılar tarafından o küvetin içinde katledilmişti. Ve işte ister istemez aklıma bu geldi."

Fatih Portakal'dan Çipras'ın işgalci sözüne fotoğraflı tepki! - Resim: 1

Fatih Portakal Çipras'ın sözlerine ayrıca "Orada can verenler öldürülenler, katledilenler Türklerdi. O yüzden bu soruyu sordum yasasıdışı işgal bu mudur diye" tepki gösterdi.

Fatih Portakal ayrıca "Türk askeri oraya yasadışı işgal için gitmedi. İnsanlarını götürmek için gitti. Ve rahmetli Ecevit'in dediği gibi barışı götürmek için gitti" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ortak basın toplantısı düzenleyen Çipras "Kıbrıs konusunda "Ben 43 yaşındayım ve 43 yıldır bu mesele hala tartışılıyor. Yine bu çerçevede kimin suçlu olduğuna dair bir tartışma söz konusu" diyen Çipras, hızını alamayarak "Bu durum 43 yıldır devam ediyor, çünkü 34 yıl önce yasa dışı bir işgal ve istila olmuştu" demişti.