Abone Ol

Fatih Portakal'dan Taliban'la Aynı Zihniyetteyiz Diyenlere Flaş Soru

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'in The New York Times gazetesine yaptığı, oluşturdukları yeni düzen hakkında ''Müzik yok, kadınlar erkek olmadan seyahat edemeyecek'' açıklamalarının üzerine gazeteci Fatih Portakal, twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tepkisini gösterdi.

Fatih Portakal'dan Taliban'la Aynı Zihniyetteyiz Diyenlere Flaş Soru

Sevgi Çavuşoğlu / Medyafaresi.com

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, The New York Times gazetesine yaptığı açıklamalarda Afganistan'daki kadınların uzun vadede günlük rutinlerine dönebileceğini ancak 2 günden uzun yolculuklar için yanlarında bir erkek olması gerekeceğini söyledi. Sözcü, "İslam'da müzik yasak" diyerek yeni dönemde kamuya açık alanda müzik çalınamayacağını belirtti.

Birçok sosyal medya kullanıcısının tepki gösterdiği Taliban Sözcüsü Mücahid'in açıklamaları karşısında gazeteci Fatih Portakal da sessiz kalmadı.

Twitter hesabı üzerinde Medyafaresi.com'un haberini alıntılayarak yaptığı paylaşımda, Taliban'la ılımlı görüşmeler yapan siyasetçileri hedef alan Portakal, "Katliamcı bu yapiya rant için güzellemeler yapıp ılımlı mesajlar veren siyasetçisinden duruşsuz gazetecisine stk’sından bireysel olumlu fikir açıklayanına kadar bu zihniyetin nesiyle benzer çizgidesiniz? Bilgilenmek için sordum!!!" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal'dan Taliban'la Aynı Zihniyetteyiz Diyenlere Flaş Soru - Resim: 1