Abone Ol

Fatih Portakal: Oyum hayır ama vatan haini demeyin

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal 18 maddelik anayasanın oylanacağı referanduma 'Hayır' diyeceğini canlı yayında resmen açıkladı.

Fatih Portakal: Oyum hayır ama vatan haini demeyin

FOX TV Anchormanı Fatih Portakal canlı yayında referanduma 'Hayır' diyeceğini açıklayarak bir anda sosyal medyada gündem oldu.

FOX Ana Haberde referandumdaki oyunu açıklayan ve 'Hayır' diyeceğini belirten Fatih Portakal, "Bu maddelere evet demem mümkün değil, kimse kimseyi verdiği oydan dolayı hain olarak nitelemesin" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal sözlerine şöyle devam etti;

"Herkes fikrini söylüyor; Ben bu 18 maddeyle Evet demeyecek Hayır diyecek olanlardanım, neden mi? Çünkü gerekçem var.Ben bu 18 maddeyi okumuş bir insanım.18 maddenin huzur yerine huzursuzluk getireceğini düşünen insanlardanım ama bu maddelerle düşüncem budur.
Mesela bu sistemde enteresandır gen soru yok. Meclis bakanlarının denetleme yetkisi elinden alınıyor.Var diyorlar ama gen soru soramıyorsunuz, sözlü soru sistemi tarih oluyor.Gen soru öyle eskisi gibi olmuyor sadece yazılı talep edilecekler.

Lütfen "evet veya hayır"cılar kimse kimseyi yaftalamasın, vatan hainidir öyledir böyledir diye, hepimiz bu ülkeyi seviyoruz,hepimiz bu ülkenin yurttaşlarıyız.

İstediğimiz oyu verme, istediğimiz yerde söyleme hakkımız da var. Lüften gerdirmeyin ülkeyi neticede referandumdur bu evet veya hayır ortamı diyerek sözlerine devam eden Fatih Portakal, Başbakan'ın beni de tebrik etmesi gerekiyor dedi.