Abone Ol

Fatih Portakal çocukların eğitim çilesine böyle isyan etti

Şemdinli'de çocuklar uzaktan eğitime katılabilmek için kilometrelerce yürüyerek bir dağın başına çıkmak zorunda kalıyorlar. Fatih Portakal, tableti ve telefonu olmayan, internete erişimi çok zor olan köy çocukları için destek çağrısı yaptı.

Fatih Portakal çocukların eğitim çilesine böyle isyan etti

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İşte Fatih Portakal'ın YouTube kanalındaki o yorumları:

Eğitimde hak eşitliği herkes için mümkün kılınmalı. Velev ki, bir öğrencinin dahi bu eşitlikten faydalanamaması milli bir eğitim için kara leke olmalıdır.

Salgın ile birlikte yüz yüze eğitim uygulanamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir öğrencilere ‘uzaktan eğitim’ ile ulaşmaya çalışıyor. Uzaktan eğitim için olmazsa olmazlardan ilki internet diğeri ise bilgisayar, tablet ya da akıllı bir telefonun olması.

Öğrencilerin ve velilerin şikayetleri arasında internetsizlik ve tabletsizlik zaman zaman dile getiriliyordu. Çünkü bu vahim durum eğitimde de eşitsizliği gündeme getiriyordu.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin Yufkalı köyüne bağlı mahallelerde her sınıftan öğrenci derse de bilgiye de zor ulaşıyor.

Köy merkezlerinde internet kalitesi kötü olduğu için öğrenciler yüksek bir tepeye yürüyerek çıkmak zorundalar. Ancak interneti orada yakalayıp, ailelerinin telefonu ile dersleri canlı takip edebiliyorlar. Üstüne üstlük öğrencilerin tabletleri de yok.

Köy halkı Kaymakamlığa başvursa da sonuç alamadığını iddia ediyor. Aileler ve çocuklar devletin yardım eli uzatmasını bekliyor. Eziyete dönüşen eğitim yerine, çare bulunup insana uygun eğitim almak istiyorlar. Emin olun Şemdinli’deki bu köy ilk ve tek köy değil, son köy de olmayacak.

Acaba internetsiz, tabletsiz çocukların benzer bu durumda olduğu kim bilir nereler vardır? Onu siz düşünün. Eğitimde eşitliğin sağlanabilmesi için, laf değil eylem gereklidir.

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN