Abone Ol

Fatih Karagümrük-Amed Sportif maçına olaylar damga vurdu

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Fatih Karagümrük ile Amed Sportif arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maça olaylar damga vurdu.

Fatih Karagümrük-Amed Sportif maçına olaylar damga vurdu

Maçın 71. dakikasında Amedspor, Karagümrük tribününün olduğu kanattan taç atışı kazandı. Top toplayıcı çocuk Amedspor'dan Yusuf'a topu vermek istemedi. Yusuf'la top toplayıcı çocuk diyaloğa girince tribünlerde tansiyon yükseldi.

Sahaya atılan bayrak sopaları, çakmaklar ve bozuk paralar iki takım oyuncularına da isabet etti. Orta hakem Bahattin Şimşek, ortamın daha da gerilmemesi için top toplayıcı çocuğu tribüne yolladı. Oyuncular arasında da gerginlik ve atışmalar yaşadı.Maç yaklaşık 3-4 dakika kadar durdu.

Fatih Karagümrük-Amed Sportif maçına olaylar damga vurdu - Resim: 1

TRİBÜN DE KARIŞTI
Maçın 59 ve 64. dakikaları arası Karagümrük tribününde kavga çıktı. Yaklaşık 20 kişinin saldırısına uğrayan ve Amedspor taraftarı olduğu öğrenilen kişi apar topar ambulansa taşındı. Kafasında açılma olan taraftar hastaneye götürüldü.

Ayrıca maçın uzatma dakikalarında Karagümrük tribününde bir taraftar fenalık geçirdi. Ambulans daha önce başka bir taraftarı hastaneye götürdüğü için Karagümrük taraftarları "Ambulans" diye bağırsa da gelen doktor olmadı. Daha sonra olay yerine Amedspor sağlık ekibinden gelen bir doktor Karagümrük taraftarına müdahale etti. Kalbi sıkıştığı öğrenilen taraftar 4 polis tarafından saha içine taşındı ve burada müdahalesine devam edildi. Seyircinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Fatih Karagümrük-Amed Sportif maçına olaylar damga vurdu - Resim: 2

YÜZLERCE POLİS KUŞ UÇURTMADI
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'taki kritik Karagümrük-Amedspor maçı öncesi güvenlik önlemleri had safhadaydı. Polis, Karagümrük'e çıkan alt yollarda aramalar yaparken stat çevresinde TOMA'lar alarmda bekletildi. 4 TOMA ve yaklaşık 15 kadar polis minibüsü stat çevresindeydi. Halk otobüsleri ile getirilen sivil polisler de ara sokaklarda kuş uçurtmadı.

Fatih Karagümrük-Amed Sportif maçına olaylar damga vurdu - Resim: 3

POLİSE ÖZEL PANKART
Vefa Stadı kale arkası tribününde, "Teröre karşıyız Türk polisinin yanındayız - Karagümrüklüler" pankartı açıldı.

MAÇA TİŞÖRTLE ÇIKTILAR
Karagümrüklü futbolcular maça üzerinde Türk bayrağı yer alan özel tişörtlerle çıktılar. Tişörtlerde, "Teröre karşı birlikteyiz" yazılıydı.

BALKONLARDA TÜRK BAYRAĞI
Vefa Stadı'na bakan evlerde oturanlar, balkonlarına Türk bayrakları ve Karagümrük bayrakları asarak 90 dakikayı takip etti.
Protokol tribünü üzerinde de büyük bir Türk bayrağı yer aldı.

TÜM TARAFTARLARA BAYRAK DAĞITILDI
Maça gelen tüm Karagümrük taraftarlarına Türk bayrağı dağıtıldı. Seyirciler maç öncesi sık sık hep birlikte tezahüratlar yaparak bayrakları salladı.

Fatih Karagümrük-Amed Sportif maçına olaylar damga vurdu - Resim: 4