Abone Ol

Fatih Altaylı'dan RTÜK Başkanı Şahin'e Sert Çıkış: İktidar Sözcülerine de Soruşturma Var mı?

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, FOX Haber sunucusu Selçuk Tepeli’yi eleştirerek kanala inceleme başlatan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e tepki gösterdi.

Fatih Altaylı'dan RTÜK Başkanına: İktidar Sözcülerine de Soruşturma Var mı?

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, FOX Haber sunucusu Selçuk Tepeli’yi eleştirerek kanala inceleme başlatan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e, “İktidar lideri ya da sözcüsü gibi davrananlara da soruşturma açacak mısınız?” diye sordu.

Ebubekir Şahin, FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli’nin 'hükümete yönelik sözlerinin tarafsızlık ilkesinin ihlali olduğu' gerekçesiyle inceleme başlatıldığını açıklamıştı. “Kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini” savunan Ebubekir Şahin, gece yarısı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tarafsızlık, medya kuruluşlarının haber bültenlerinde basın etiğinin gereğidir. FOX Ana Haber sunucusunun adeta muhalefet lideri gibi davranması kabul edilemez. 6112 sayılı Yasa bunu emreder. İlgili sunucunun kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları hakkında inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı, bugünkü yazısında Şahin’i eleştirdi; şunları kaydetti:

“Böyle haber sunulur mu sunulmaz mı tartışması her zaman yapılabilir.  İlkesel bir şeydir ve tartışmalıdır.  O konuya girme niyetim yok.  Ama RTÜK Başkanı'na şunu sormak isterim.  Selçuk Tepeli ve Fox Haber muhalefet partisi lideri değil de, iktidar partisi lideri gibi davransaydı yine bu soruşturmayı açacak mıydınız!  Sorun taraf olmakta mı yoksa karşı tarafta olmakta mı!  İktidar lideri ya da sözcüsü gibi davrananlara da soruşturma açacak mısınız!”