Abone Ol

Fatih Altaylı'dan Özgür Özel Fotoğrafı açıklaması

Gazeteci Fatih Altaylı, dünyaca ünlü Kürt sanatçı Pervin Chakar'ın konserini izledikten sonra sahnede reverans yapıp sanatçının elini öpen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündem olan fotoğrafına ilişkin konuştu.

Fatih Altaylı'dan Özgür Özel Fotoğrafı açıklaması

Gazeteci Fatih Altaylı, dünyaca ünlü Kürt sanatçı Pervin Chakar'ın konserini izledikten sonra sahnede reverans yapıp sanatçının elini öpen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündem olan fotoğrafına ilişkin olarak, "Muhtemelen bazılarının dediği gibi, yarın seçim kampanyası sırasında bu fotoğraf CHP’yi teröristlerle kol kola göstermek için AKP tarafından kullanılacaktır. Bunlardan billboardlar yapılacaktır." yorumunu yaptı.

Dünyaca ünlü soprano Pervin Chakar'ın "Bir Opera Gecesi" konserine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Anavatan Partisi'nin eski genel başkanı Nesrin Nas da katılmıştı. Özgür Özel'in fotoğrafı tartışmalara yol açmıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı fotoğrafla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel’in dinleyici olarak gittiği bir opera sonrası Soprano’nun elini öpmesi, memleketin en çok tartışılan meselesi haline geliverdi.

Çünkü benim hiç tanımadığım ve hiç dinlemediğim sopranomuz Pervin Chakar “Kürtçü” ya da “Kürt milliyetçisi” imiş. PKK’yı destekleyen, teröre destek veren değil ama “siyasal Kürtçü” bir söylemi var. Yani bir zamanlar Mehmet Ağar’ın “Dağda terörü bırakın, düz ovada siyaset yapın” dediği tarzda siyasal bir kişilik. Bu yönde açıklamaları, röportajları var. Bu yüzden kimi iktidar yanlısı, kimi ise kendini muhalif olarak konumlamış pek çok kişi Özgür Özel’e dünden beri saldırıyor. İşin garibi, Özgür Özel’e saldıran bu taifenin bir bölümü daha önce de Ahmet Kaya’yı o meşum gecede hedef alanları da eleştirenler.

Yani o gün Ahmet Kaya’ya yapılanları eleştirenler, bugün benzer bir lince hem Pervin Chakar’ı, hem de Özgür Özel’i tabi tutuyorlar. Peki Özgür Özel’in yaptığı doğru mu? Bir insan olarak yaptığı son derece doğru. Bir sanatçının eli öpülür. Dinine, ırkına bakılmaz. Sanatçı sanatçıdır. Fikrine değil, sanatına saygıdır o el öpme. Fikrini bilmeyebilirsin bile! Maria Callas’ın, Leyla Gencer’in, Montserrat Cabballé’nin siyasi görüşünü biliyor muyuz ya da hatırlıyor muyuz! Muhtemelen hayır. Önemli de değil.

Onların önemi sanatlarında. Elleri sanatları için öpüldü hep. Peki Özgür Özel’in yaptığı siyaseten doğru mu? Tartışılır.

Muhtemelen bazılarının dediği gibi, yarın seçim kampanyası sırasında bu fotoğraf CHP’yi teröristlerle kol kola göstermek için AKP tarafından kullanılacaktır. Bunlardan billboardlar yapılacaktır.

Eğer Özgür Özel bunu bilerek bir siyasi risk almışsa, kendi bileceği şeydir. Yok bilmeden böyle bir şey yapmış ve şimdi pişmansa cehaletle gelen felakettir. Ama yarın böyle bir afiş CHP aleyhine kullanılacak olursa, CHP de Diyarbakır’da en az Chakar kadar Kürtçü Şivan Perwer ile Megri Megri türküsü “çığıran” AK Partililerin fotoğraflarını yandaki billboardlara koyar. Ödeşirler.

Sahi Diyarbakır’da sahnede Şivan Perwer ile Megri Megri türküsünü söyleyenler kimlerdi?

Hatırlayan var mı?

NOT: “Sen de Ahmet Kaya’ya saldırdın” diyecekler için hatırlatayım. Ben o rezil gecede Ahmet Kaya’ya saldıran ve sonrasında saydıranlardan değildim. Ama daha sonra PKK’nın organizasyonlarında sahneye çıktığı için kendisine ağır eleştiriler yönettim."

Yazının tamamını okumak için tıklayın