Abone Ol

Fatih Altaylı'dan Cengiz ve Ağaoğlu'na: Donunu mu satacaksın?

Fatih Altaylı, harcama limitleri ve yapılan anlaşmalar nedeniyle Galatasaray Başkanı Mehmet Cengiz ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nu eleştirdi.

Fatih Altaylı'dan Cengiz ve Ağaoğlu'na: Donunu mu satacaksın?

Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında Emin Çağlar'ın sorularıyla spor gündemini değerlendirdi.

Fatih Altaylı, harcama limitleri ve yapılan anlaşmalar nedeniyle Galatasaray Başkanı Mehmet Cengiz ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na sert eleştiriler yöneltti.

Fatih Altaylı, "Ali Koç arar Juventus'u 'Benden 8 tane futbolcuyu 80 milyon Euro'ya alın, ben bu parayı sokacağım kulube." Delirdi mi? Delirebilir. Sen delirsen ne yapacaksın, donunu mu satacaksın?" ifadelerini kullandı.

"Ben Mustafa Cengiz'in ne söylemek istediğini anlamıyorum. Büyük laflar, imalı aforizmalar üretiyor ama anlamı yok. Anlayan varsa bana ulaşsın anlatsın. Hangi hakla Türk futbolunun kıblesi Galatasaray? Ben ondan daha Galatasaraylıyım, ondan daha önce kulübün içerisinde bulundum ve görev aldım. Ama ben bunu demedim."

"Bu Galatasaray'ın limitinin yüksek olmasını avantaj olarak görüyor Mustafa Cengiz. Yanında da Trabzonspor var. Ama seneye bu paralar olmayacak. Senin durumun seneye Fenerbahçe'den daha da kötü olabilir. Bu konuda makul olması gerekirken o tam bir köylü kurnazlığı ile bu 1 yıllık avantajını kullanmak istiyor.

19 kulüp Bankalar Birliği anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini savunuyor, gelecekte kulüplerin kıskaca alınacağını belirtiyor. Haklılar mı, yüzde 1 milyar haklılar. Devletin her sektöre yaptığı gibi burada da daha makul bir anlaşma yapılmasını talep ediyorlar.

50 IQ üzerinde olan herkes bunun doğru olduğunu anlar, 50 IQ nedir? Hemen hemen morondur zaten. Ama iki kulüp bunu anlamıyor. Trabzonspor ve Galatasataray. Galatasaray, 250 milyon TL faiz ödeyebilir mi? 2 sene sonra ana para ödemesi başlayacak. Bütün gelirini ana paraya faize veriyor."

"Fenerbahçe'nin başını çektiği diğer kulüpler 'Bunlar ödenmez' diyor. Mustafa Cengiz ne diyor: Biz devletle anlaştık! Sen ne yapıyorsun ya, sen kimsin? Sen niye ısrar ediyorsun? Yarın bir gün o borçlar çoluğunuza çocuğunuza kalır. Fenerbahçe'den daha kötü duruma düşersiniz. Sen kimden bulacaksın parayı Mustafa Cengiz! Ağaoğlu ile ikisi, kulüplerini duvara toslatmak istiyor."

"Sen diyorsun ki, 'Federasyon Fenerbahçe'nin elini kolun bağlamış, ben de döveceğim!" Böyle bir rekabetten kim keyif alır! Fenerbahçe'siz, Galatasaray'sız, Beşiktaş'sız, Trabzonspor'suz lig olmaz. Sporu bilen bir insan bunu nasıl isteyebilir?

19 kulüp diyor ki, 2 sene ödemesiz yapalım, 10 yıla yayalım. Bu iki kulüp 'Hayır biz anlaştık' diyor. Galatasaray bu anlaşmadaki paraları ödeyemez. Kulüpler sana fayda sağlamaya çalışıyorlar. Ama bunlar 'Fenerbahçe'yi böyle yakaladık batsın' istiyor. Fenerbahçe oradan seneye çıkar ama sen orada kalırsın.