Abone Ol

Fatih Altaylı'dan Cemile Taşdemir'e Türban Yanıtı: Ben de Pantolonluyum

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, kendisine Sezgin Baran Korkmaz üzerinden göndermede bulunan eski AKP Denizli İl Yönetim Kurulu üyesi Cemile Taşdemir’e verdiği cevabı ‘türban’ tartışmasına çekmesine tepki gösterdi.

Altaylı'dan Cemile Taşdemir'e Türban Yanıtı: Ben de Pantolonluyum

Altaylı, “Türbanlı olmak sana önüne gelene istediğin gibi saldırma, istediğin gibi hakaret etme özgürlüğü ve kimsenin sana yanıt verememesi gibi bir hak mı sağlıyor! Ben de pantolonluyum, ceketliyim! Kravat da takıyorum. Böyle giyindiğim için her türlü eleştiriden muaf mı olmalıyım?” dedi.

Altaylı, kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında kendisine imâda bulunan Cemile Taşdemir’le olan tartışmasını köşesine taşıdı.

“TÜRBANLI İSEN TÜRBANLISIN”

Altaylı, “Dert farklı. Dert, batan toplu iğnem” ifadelerini kullanan Cemile Taşdemir’e yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Ben de bana saldıran bu troll hesaba hak ettiği yanıtı verdim haliyle. Tam da beklendiği üzere hemen kıyamet koptu. ‘Ama ben türbanlıyım.’ Eeeee… Türbanlı isen türbanlısın. Türbanlı olmak sana önüne gelene istediğin gibi saldırma, istediğin gibi hakaret etme özgürlüğü ve kimsenin sana yanıt verememesi gibi bir hak mı sağlıyor! Ben de pantolonluyum, ceketliyim! Kravat da takıyorum. Böyle giyindiğim için her türlü eleştiriden muaf mı olmalıyım? Elbette ki hayır. Ama sen inancının gereği olduğunu düşündüğün bir kıyafeti giymek sana bir ayrıcalık getirsin diye bekliyorsun! Başkalarına istediğini söyleme ama sana hiçbir şey söylenememe ayrıcalığını. Bak kardeş, gerçek misin değil misin, gerçekten kadın mısın yoksa kadın fotoğrafının arkasına saklanan bir erkek troll müsün bilmiyorum, hala emin değilim. Ama bildiğim şudur. Birine haksız bir ithamda bulunursan, hak ettiğin karşılığı alırsın. Eşit biçimde. Köpeksiz köyü bulup değneksiz gezmeye alıştınız. O kadar da değil.”