Abone Ol

Fatih Altaylı'dan bomba analiz: G.tünün kılıyım fanatizmi CHP'ye sirayet etmiş

Gazeteci Fatih Altaylı, yıllar önce bir sokak röportajında AKP destekçisi yaşlı bir kadının sözlerine atıf yaptığı yazısında "siyasi liderin özellikle belirli bölgelerinin 'kılı olmaya' hevesi ile tanımlanan fanatizmin CHP içindeki bir gruba da sirayet ettiğini söyledi.

Fatih Altaylı'dan bomba analiz: G.tünün kılıyım fanatizmi CHP'ye sirayet etmiş

Altaylı, "Eleştirel aklın partisi olarak kurulan CHP, bu dönemde giderek rakibine benzemeye başladı."

Altaylı, bugünkü yazısının "G.t kılları" başlıklı bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Sağ partilerde nispeten daha fazla görülen bu durum, artık CHP’nin de, CHP içinden çıkan diğer partilerin de geleneği olmaya başladı.

Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyorsunuz, bu fanatik kitleden küfür hakaret, her türlü rezillik. Muharrem İnce’yi eleştiriyorsunuz. Onun kitlesinden de aynı tepkiler.

'G.t kılı' olmaya hevesli teyzeler, amcalar sadece AK Parti’de değil, her yerde. Bu bir hastalık. Ama başarılı liderin kılı olmak isteyeni bir nebze anlamak mümkün de… Başarısız liderinkini anlamak hiç mümkün değil. Nefret ettiğinin varlık sebebi olan liderine bu derece bağlılık garip. Büyük olasılıkla zeka ya da idrak eksikliğine bağlı bir hastalık."

Altaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel için de "Al birini vur ötekine" yorumunu yaptığını hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bakıp göreceğiz ne olduğunu. Ama Erdoğan’ın bu değişimden memnun olmadığı açık. Yerel seçimlerde yaralı ve seçmeni ile inatlaşan bir CHP ile gitmek var iken, seçmenden gelen sese kulak vermiş bir CHP ile gitmek çok da işine gelmeyecektir.

Yıllardır güreştiği ya da güreşir gibi yaptığı bir pehlivan yerine tozkoparanlar arasından sıyrılıp gelen yeni bir pehlivan ile güreşmek hoşuna gitmeyecektir. Giden pehlivanın neresinden tutacağını iyi biliyordu. Yeni pehlivan, yeni oyun demektir."

Yazının tamamı için tıklayın