Abone Ol

Fatih Altaylı’dan Aslı Bekiroğlu tepkisi! Editörlerin böylesi pisliklere alet olmaları...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, oyuncu Aslı Bekiroğlu’nun dün internete sızan ve sosyal medyada yayılan fotoğraflarına değindi.

Fatih Altaylı’dan Aslı Bekiroğlu tepkisi! Editörlerin böylesi pisliklere..

Genç oyuncu Aslı Bekiroğlu’nun, iPhone’da kullanılan iCloud hesabının hacklenmesinden dolayı olduğu düşünülen bir nedenden dolayı özel fotoğrafları internete sızdırıldı ve sosyal medyada paylaşıldı.

Fotoğraflarda; Aslı Bekiroğlu ve sevgilisi Can Koçkan’ın yatak odası ve tuvalette çekilen müstehcen fotoğrafları bulunuyor.

Bu olayı bugünkü köşesine taşıyan Fatih Altaylı ise; fotoğrafların olayı haber yapan gazete ve internet sitelerinde kullanılmasına tepki gösterdi.

Fotoğrafların sosyal medyada yayınlanmasının “Kötülüğün sınırı yok. Tam da sosyal medyaya yakışacak bir durum” diyerek alışılmış bir durum olduğunu belirten Fatih Altaylı, bazı gazeteler ve internet sitelerinde yayınlanmasının ise anlaşılır gibi olmadığını belirterek, fotoğrafları yayınlayan mecraları “Bu işi meslek edinmiş editörlerin böylesine bir pisliği yapmaları, böylesi bir pisliğe bulaşmaları, böylesi pisliklere alet olmaları kabul edilebilir gibi değil” diyerek eleştirdi.

Altaylı yazısının devamında “Sizden ricam kaldırın o fotoğrafları sitelerinizden, internetinizden. Ayıbınız bir günlük olsun” diyerek fotoğrafları yayınlayan mecralara seslendi.

Fatih Altaylı’nın yazısı şu şekilde:

Adını daha önce duymadığım bir genç kadın.

Adını duyup duymamış olmamın da zaten konu ile alakası yok.

Aslında ünlü birisi. Bir oyuncu.

25 yaşında. Gencecik.

Bazı reziller bu genç kadının sevgilisi ile olan bazı “gereksiz” fotoğraflarını nereden buldularsa bulmuşlar ve sosyal medya aracılığı ile ortaya dökmüşler.

Buraya kadarı olabilecek bir şey.

Kötülüğün sınırı yok.

Kadının özel fotoğrafları üzerinden kadını vurmak tipik bir aşağılık durum.

Tam da sosyal medyaya yakışacak bir durum.

Şaşırtıcı değil.

Ama birtakım “sözde saygın” gazetelerin, internet sitelerinin yapılanı kınıyormuş gibi yaparak, bu fotoğrafları aynen alıp yayınlaması…

İşte bu anlaşılabilir gibi değil.

Bu işi meslek edinmiş editörlerin böylesine bir pisliği yapmaları, böylesi bir pisliğe bulaşmaları, böylesi pisliklere alet olmaları kabul edilebilir gibi değil.

25 yaşında bir kadının kendisi için çektiği ve kendi isteğiyle yayınlamadığı mahrem fotoğraflarını “Bakın ne kötü şeyler yapmışlar bu kızcağıza” adı altında yayınlamak büyük bir ayıptır.

İki tık fazla almak uğruna yenilmeyecek bir halttır.

Sizden ricam kaldırın o fotoğrafları sitelerinizden, internetinizden.

Ayıbınız bir günlük olsun.

Sizin ayıbınız hayat boyu bir genç kadını takip etmesin.

Yazının devamını okumak için tıklayınız