Abone Ol

Fatih Altaylı: Savcılar Feyza Altun’a karşı hızlı , Şevki Yılmaz’ın sözlerini duymazdan geliyor

Gazeteci Fatih Altaylı, sosyal medya üzerinden yaptığı “şeriat” paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılıp gözaltına alınan ve bugün tekrar serbest bırakılan Avukat Feyza Altun’la ilgili gündemi değerlendirdi.

Fatih Altaylı: Savcılar Feyza Altun’a karşı hızlı , Şevki Yılmaz’ın sözlerini duymazdan geliyor

Altaylı, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz’ın geçen günlerde katıldığı düğünde “Osmanlıyı süren soysuzları lanetliyorum” sözlerini hatırlattı.

Altaylı, “Yılmaz, bir düğün vesilesi ile mikrofonu eline alıyor. Atatürk’e, bu ülkenin kurucu Gazi Meclisi’ne, o Meclis’in üyelerine ‘soysuzlar’ diyor. Çok ağır ifadelerle hakaret ediyor. Sosyal medyada troller vasıtası ile yapay değil, tamamen doğal, organik büyük bir tepki oluşuyor. Ancak Feyza Altun’a karşı anında, Türk adaletinde ender görülen bir hızla harekete geçen savcılar, Şevki Yılmaz’ın hem kuruculara hem TBMM’ye karşı hakaret içeren ve toplumda gerçek bir infial, gerçek bir tahrik yaratan sözlerini duymazdan geliyor, parmaklarını bile kıpırdatmıyorlar. Bakın ben size söyleyeyim böyle mülti standartlı hukuk olmaz. Olmamalı” görüşünü ifade etti.

Altaylı, “Daha önce de denediniz, sonuçlarını gördük. O gün o çifte standartlı hukukun mucidi olan FETÖ’cüler bugün içerde, kendi yaratıcısı oldukları usulden şikayet ediyorlar. Hukuk ve adalet tek standartlı olmalı. Ne de olsa bir gün herkese mutlak lazım oluyor. İstisnasız” diye yazdı.