Abone Ol

Fatih Altaylı: O edepsiz yerine anne-babası, öğretmenleri cezalandırılmalı

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketler yapan lise öğrencisiyle ilgili, anne ve babasının cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Fatih Altaylı: O edepsiz yerine anne-babası, öğretmenleri cezalandırılmalı

Altaylı, çocuğun eğitim hayatındaki öğretmenlerinin de öğretmenlik yetkilerin ellerinden alınması gerektiğini savundu.

Altaylı, bugünkü yazısında şunları söyledi:

"Şimdi herkes bu edepsizin cezalandırılmasını istiyor. Bu öğrenci kılıklı edep yoksunu hemen gözaltına alınmış. Ancak bence cezalandırılması gereken bu çocuk değil. Öncelikle bunun ana babası cezalandırılmalı.

Böyle terbiyesiz, böyle edepsiz bir çocuk yetiştirdikleri, doğru düzgün bir evlat yetiştiremedikleri için. Peydahladıkları çocuğa, sevmese bile ölmüş bir insana edepsizce hareketlerle hakaret etmemek gerektiğini öğretmedikleri için. Bu ülkeyi kuran adamın fotoğrafını orasına burasına sürerek bir marifet yapmış değil, sadece ahlaksız ve saygısız olduğunu kanıtlamış olacağını anlatmadıkları için.

Sadece ana baba da yetmez. Bu edepsiz, terbiyesizin tüm öğretmenlerini, en az 10 yıl boyunca düzgün bir vatandaş haline getiremedikleri, büyüklerine saygıyı, edepli olmayı öğretmedikleri, öğretemedikleri için tüm öğretmenlerinin de öğretmenlik yetkileri ellerinden alınmalı.

Bu arada bazı siyasetçilerimiz, imam hatip okullarında terbiyeli, saygılı, dinini diyanetini bilen düzgün çocuklar yetiştirdiklerini iddia ediyordu. Pek de öyle olmadığını gördük."

Yazının tamamı için tıklayın