Abone Ol

Fatih Altaylı: Murat Kurum, İmamoğlu'ndan 3 puan öndeyse AKP'deki paniğin sebebi ne?

Gazeteci Fatih Altaylı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mart 2019'da yüzde 48,8 oranında oy aldığını belirterek, "AKP 2019 seçimlerinde Mayıs’ta yüzde 48,5 almış, Haziran’da 45 almış. Onların bugün tek kaybı Yeniden Refah. Onun da oyu kimine göre 3, kimine göre 4 puan.

Fatih Altaylı: Murat Kurum, İmamoğlu'ndan 3 puan öndeyse AKP'deki paniğin sebebi ne?

Fatih Altaylı şunları yazdı:

"48,5’tan üç düşsen 45,5, 4 düşsen 44,5. 45’ten 3 düşsen 42, 4 düşsen 41. Hadi 2019’u bir kenara bırakalım Mayıs 2023’e bakalım desen Erdoğan’ın 46,6’sından 3 düşsen 43,6, 4 düşsen 42,6.

Yani matematik diyor ki, normal şartlarda Murat Kurum, İmamoğlu’ndan en iyi ihtimalle 10,1 en kötü ihtimalle 2,8 puan önde. Peki AKP’deki bu paniğin nedeni ne?" 

Ekonominin durumunun sokağı ve AKP'nin oy aldığı kesimleri çok fena vurduğunu kaydeden Altaylı, "Farkında oldukları ve verilerle bildikleri bir başka gerçek ise İYİ Parti’nin İstanbul seçmeninin önemli bir bölümünün yerel seçimde şansı olmayan kendi adayları yerine İmamoğlu’nu destekleyeceği, DEM Parti’nin aday çıkarması halinde bile ciddi bir fire vereceği.

Bunların tamamı AKP kulislerinde konuşuluyor, bu durum en iyi onlar tarafından biliniyor, görülüyor, hesaplanıyor.

Tüm bu nedenlerle İmamoğlu bozulan ittifaka, karşısına dikilen eski ortaklara, övgüden sövgüye geçen Akşener’e, iktidara yanaşır hissi veren DEM sözcülerine rağmen hâlâ favori.

Bugün artık İmamoğlu’nun sorunu ittifak falan değil, sandık güvenliği olmalı. Geçen seçim İmamoğlu’na kazandıran, sandıklara sahip çıkılmış olmasıydı. Bu kez durum farklı olmayacak!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...