Abone Ol

Fatih Altaylı: Koskoca Bakana Bile Söylediği Lafı Yutturdular Ya Helal Olsun

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "Bakan Kirişci yangının söndürüldüğü gün 'trafodan' diyor. Aynı günlerde bölgedeki orman yetkililerinden 'trafo veya elektrik hatları' açıklaması geliyor. Sonra birdenbire büyük bir sessizlik. Bakan susuyor, ormancılar susuyor, orman susuyor." değerlendirmesini yaptı.

Fatih Altaylı: Koskoca Bakana Bile Söylediği Lafı Yutturdular Ya Helal Olsun

Altaylı yazısında, "Koskoca Bakan’a bile söylediği lafı yutturdular ya helal olsun. Ne güçmüş be! Datça yangınının üzerinden neredeyse 2 hafta geçti. Yangının sorumlusunun kim olduğu konusunda Bakan’ın ilk gün söylediği 2 cümleden sonra tık yok. Hani derler ya 'Nerede bu devlet'. Hani nerede! Hani nerede uçanı, kaçanı, koşanı yakalayan otoritelerimiz. Ne bir açıklama ne bir araştırma ne bir araştırma sonucu ne bir rapor. Derin bir sessizlik. Açık bir unutturma, gündemden düşürme çabası." ifadesini kullandı.

Altaylı şunları kaydetti:

"Bakan Kirişci yangının söndürüldüğü gün “trafodan” diyor. Aynı günlerde bölgedeki Orman yetkililerinden “trafo veya elektrik hatları” açıklaması geliyor. Sonra birdenbire büyük bir sessizlik. Bakan susuyor, ormancılar susuyor, orman susuyor. Belli ki, lafta koskoca olan devletin gücü sadece sadece bir Ayyaş’a yetiyor. Ormanı yakmaktan sorumlu olan yarı meczup bir alkolikse yakalanıp anında teşhir ediliyor.

Yok ama dönemin iltifata mazhar şirketlerinden biri ise, diller yutuluyor, sözler unutuluyor, havalar sönüyor. Farkındayız. Lafa geldi mi çok güçlüsünüz. İcraata geldi mi! Sizden büyük şirketler var. Ahhh Sayın Vahit Kirişci ah... Nasıl da sustunuz ama. Oysa siz Orman’ın Bakanı idiniz. Yakanın değil!"