Abone Ol

Fatih Altaylı: Erdoğan'ın halifeliğine evet diyecek müslüman ülke var mı?

Gazeteci Fatih Altaylı, hilafet çağrısı yapanlar hakkında Anayasal suç işlemekten işlem yapılmayacağını aktararak, "Bir anlatsanız da bilsek halifeyi kim nasıl belirleyecek, kim nasıl seçecek!" dedi. Altaylı, Orta Doğu ülkelerini sayarak, "Bu ülkelerin hangisi Türkiye’nin liderinin halife olmasına evet diyecek?" diye sordu.

Fatih Altaylı: Erdoğan'ın halifeliğine evet diyecek müslüman ülke var mı?

İstanbul Fatih’te düzenlediği protestoda bir grup hilafet çağrısı yaptı. Kalabalık bir grup tarafından ‘Tek ümmet, tek devlet, tek çözüm hilafet’ sloganlarının atıldığı görüntülendi. Konuya ilişkin kendi sitesinde bir yazı kaleme alan Altaylı, şu ifadeleri kullandı: 

"Birileri, mesela o çok sevdiğiniz üst akıl dedi ki, “Yahu bu hilafet iyiydi. Geri getirelim!”

Söyler misiniz bana “Kim halife olacak? Kutsal toprakların bugünkü yönetici ve İslam aleminin en zengini Suudi Arabistan’ın lideri mi? Muhammed bin Selman mı olacak Halife?

Eee, ama Halife’nin Kureyş kabilesinden olması lazım demiyor mu, bir grup Arap’ın Osmanlı’nın hilafetini tanımama gerekçeleri bu değil mi! Suudi Hanedanı da Kureyş’ten değil.

Al başına belayı. O zaman kim olacak? Ürdün Kralı mı?

Ne de olsa Haşimi soyundan, Mekke Şerifi Hüseyin’in torunu değil mi? En uygun o görülüyor!

O olmazsa Irak’ın eski Kralı Faysal da olabilir aslında. Aynı soy, aynı aile. Peki küçücük Ürdün’ü ya da tahtsız kralı kim takar!

En uygunu Mısır lideri olabilir mi? Ne de olsa İslam Dünyası’nın entelektüel liderliği orada.

Ya da en yüksek nüfusa sahip İslam ülkesi olarak 270 milyon nüfuslu Endonezya’nın lideri mi halife olacak? Yoksa Pakistan “Hayır, onların nüfusu daha fazla ama bendeki Müslüman sayısı daha fazla” diyerek 240 milyonluk Müslüman nüfusuyla halifeliğe talip mi olacak?

Görüyorsunuz henüz Türkiye’yi sıra gelmedi! Hadi diyelim ki, bu ülkelerin hiçbiri istemedi.

Görev Türkiye’nin liderine kaldı. Bu ülkelerin hangisi Türkiye’nin liderinin halife olmasına evet diyecek.

Bir anlatsanız da bilsek halifeyi kim nasıl belirleyecek, kim nasıl seçecek! Adayınız kim?