Abone Ol

Fatih Altaylı Eline Sağlık paylaşımı için şüpheli olarak savcılığa ifade veriyor!

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Fatih Altaylı, şüpheli olarak savcılığa ifade veriyor.

Fatih Altaylı Eline Sağlık paylaşımı için şüpheli olarak savcılığa ifade veriyor!

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılan Fatih Altaylı sabah saatlerinde savcılığa geldi. Sabah’ın haberine göre Altaylı, şu saatlerde savcılığa ifade veriyor.

PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Gazeteci Fatih Altaylı, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen, “Şehitlere rahmet Filistin’e destek yürüyüşü” sırasında, tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir adlı vatandaşın yumruklanması olayıyla bağdaşlaştırılan “Eline sağlık” ifadesiyle tepkilere neden olan bir paylaşım yapmıştı.

 İKİ AYRI SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Altaylı hakkında, "Suçu ve suçluyu övme" suçundan re'sen soruşturma başlatmıştı. Öte yandan, Başsavcılıkça Altaylı hakkında, video paylaşım platformu üzerinden 24 Aralık 2023'te yayınladığı videoda, Ankara'da gerçekleştirilen "İsrail ve PKK'ya Lanet Mitingi"ne katılanlara yönelik kullandığı sözler dolayısıyla "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan re'sen ayrı bir soruşturma başlatılmıştı.