Abone Ol

Fatih Altaylı: Bunlar demokrasinin fikir değiştirme rejimi olduğunu anlamadan ...

Fatih Altaylı: Bunlar demokrasinin fikir değiştirme rejimi olduğunu anlamadan kendilerini demokrat zannediyor, oysa olsa olsa dangalak olurlar!

Fatih Altaylı: Bunlar demokrasinin fikir değiştirme rejimi olduğunu anlamadan ...

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'ye katılacağı iddia edilen beklenen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın iktidara yönelik eleştirel ifadelerinin hatırlatılması üzerine bir yazı kaleme aldı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un, eski İçişleri Bakanı AKP’li Süleyman Soylu’nun geçmişteki sözlerini hatırlatan Altaylı, “100 konunun 99’unda farklı düşünüp, tek bir konuda aynı düşünseniz bile AK Partili olabiliyorsunuz” diye yazdı. CHP içinde ise gelene “Ama sen AKP’liydin” diyerek hakaret eden bir grup olduğunu söyleyen Altaylı, “Bunlar zannediyor ki, karşı taraftan hiç kimseyi almadan CHP ya da muhalefet üreme yoluyla çoğunluğu elde edip iktidar olacak. Bunlar demokrasinin fikir değiştirme rejimi olduğunu anlamadan kendilerini demokrat zannediyor. Oysa bunlar demokrat değil, olsa olsa dangalak olurlar!” ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü aynen şöyle:

"Burcu Köksal’ın geçmişi"
Muhalif bir gazete Salı günü AK Parti’ye katılacak olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın geçmişini haber yapmış ve “Bunları söyleyen Burcu Köksal nasıl AKP’li olacak?” diye sormuş. Gerçekten de Burcu Köksal’ın AK Parti aleyhine söylemediği hiçbir şey kalmamış. Porsche’lerde pudra şekeri çekenlerden girmiş, bebeğine mama alamayan annelerden çıkmış, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında kalkınanın sadece AKP’li yöneticiler olduğunu anlatmış, hakarete varan cümleler kullanmış. Okudum ve içimden “Eeee” dedim. E dediğim şu. Ne olacak ki! Adalet ve Kalkınma Partisi bunları bilmiyor mu! Siz yazınca mı duyacak ve “Aman almayalım” mı diyecek.

"Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında en ağır sözleri kim etti!"
Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında en ağır sözleri kim etti! Mesela Numan Kurtulmuş. “Harun gibi geldiler, karun gibi zengin oldular” lafının telif sahibi Numan Kurtulmuş. Sonra ne oldu! AK Parti hükümetinin başbakan yardımcısı, bakanı, şimdi de Meclis başkanı. Ya Süleyman Soylu. Onun söylediklerini hiçbir muhalif lider söylemedi. Bugün hakkında her gün soruşturma açılan Özgür Özel bile o kadarını söylemedi. Sonra ne oldu! Uzun yıllar bakan. Hem sosyal güvenlik bakanı, hem Cumhurbaşkanlığı sisteminde de güçlü İçişleri Bakanı. Neydi o bir asker vardı, Ergenekon’dan içeride yatan, adını unuttum. O neler söyledi neler! Keza Hulki Cevizoğlu. Devlet Bahçeli’den ise hiç söz etmiyorum, o en azından AK Parti’ye fiili olarak katılmadı.


"Daha önce de yazdım..."
Daha önce de yazdım. AK Parti’nin tavrı bu. 100 konunun 99’unda aynı düşünüp bir konuda farklı düşünseniz CHP’de kabul görmüyorsunuz, 100 konunun 99’unda farklı düşünüp, tek bir konuda aynı düşünseniz bile AK Partili olabiliyorsunuz demiştim. Ama bundan da öte bir durum var aslında. Şöyle ki, 23 yıl boyunca AK Parti’ye sövüp, “Sövdüm ama şimdi vazgeçtim” dediğiniz anda AK Parti’ye katılabiliyorsunuz. Ama bir kez AK Parti’ye oy verdiyseniz ve “Elim kırılaydı da vermeyeydim” diye CHP’ye geldiyseniz “Ama sen AKP’liydin” diye sürekli hakarete uğruyorsunuz.

"Sakın yanlış anlamayın bunu yapan CHP yönetimi değil..."
Sakın yanlış anlamayın bunu yapan CHP yönetimi değil, kendini AK Parti muhalifi ve en hakiki CHP’li zanneden bir ahmak grubu. CHP yönetiminin mücadele etmesi gereken de bu kitle zaten. Bunlar zannediyor ki, karşı taraftan hiç kimseyi almadan CHP ya da muhalefet üreme yoluyla çoğunluğu elde edip iktidar olacak. Bunlar demokrasinin fikir değiştirme rejimi olduğunu anlamadan kendilerini demokrat zannediyor. Oysa bunlar demokrat değil, olsa olsa dangalak olurlar!

Yazının tamamını okumak için tıklayın.