Abone Ol

Fatih Altaylı: Bay Kemal'i, Beyefendi'nin Karşısına Diken Güç AK Parti'dir

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitinginde yaptığı "Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza diken bir mekanizma var" açıklamasını değerlendirdi.

Fatih Altaylı: Bay Kemal'i, Beyefendi'nin Karşısına Diken Güç AK Parti'dir

"Bay Kemal'i, Beyefendi'nin karşısına diken güç AK Parti'dir, AK Parti'nin lideridir. Bugün AK Parti’nin en istediği aday için bile 'Birileri bunu karşımıza dikti' deniyorsa, Yavaş ve İmamoğlu aday gösterilse idi kim bilir neler denirdi diye düşünüyorum. Ve artık gülüyorum. Anlıyorum ki, ayakkabı fiyatlarındaki artışın herkes farkında."

Altaylı, iktidarın Erdoğan'ın karşısına çıkması konusunda Kılıçdaroğlu isminde ısrar ettiğini hatırlattı ve şunları söyledi:

"'Hadi aday olsana, hadi karşımıza çıksana, başka adayların arkasına saklanmasana, hadi gelsene, hadi sıkıysa çık karşımıza, ne o korkuyor musun, ne o yemedi mi, korkak, minderden kaçma gel mindere' tadında artık neredeyse terbiye sınırlarını aşan çağrılarda bulundular. Neredeyse, “Kemal pabucu yarım, çık dışarı oynayalım” demedikleri kaldı hatta belki onu bile dediler.

Adaylar belirlenirken AK Parti’nin 5 yıldır istediği oldu, muhalefet aday olarak AK Parti’nin en çok istediği ismi, kolay lokma olarak gördüğü Kemal Kılıçdaroğlu’nu, üstelik de masa içindeki karşı görüşe rağmen, masayı dağıtma pahasına aday gösterdi.

O gün muhalefetin adayını belirleme görevi AK Parti’ye verilmiş olsa ve karşısına çıkacak adayı belirleyecek olan her şeyi belirlemeye alışmış Cumhurbaşkanı Erdoğan bile olsa, rakip aday Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanıyor dahi olsa 'atanan aday' Kemal Kılıçdaroğlu olurdu."