Abone Ol

Fatih Altaylı Ateş Püskürdü: Ulan Salaklar!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, aşı karşıtlarını eleştirdiği için yandaş medyanın kendisini hedef almasına tepki gösterdi. Öfkesini, “Yavşak, salak, utanmaz, arlanmaz” gibi ifadeleri dikkat çekti. Altaylı’nın hedefinde yandaş medyadaki aşı karşıtları vardı.

Fatih Altaylı Ateş Püskürdü: Ulan Salaklar!

Altaylı, hükümetin aşı karşıtlarına dönük kısıtlamalarını eleştiremeyen yandaş medyanın, sırf aşı karşıtlarını eleştirdiği için kendisini hedef almasına tepki gösterdiği yazısında, “Bunlar kadar yavşak yaratık bulamazsınız emin olun. Kararı alan ve uygulatacak olan hükümete gık demeye, eleştirmeye, yanlış yapıyorsunuz demeye bir tarafları yemediği için bana saldırıyorlar” dedi.

Yandaş medyanın hükümete direkt söyleyemediklerini ancak kendisi üzerinden dolaylı şekilde yazabildiklerini savunan Altaylı, “Aslında içlerinden geçen hükümete dönüp, “Kardeşim böyle yasak mı olur. Millete nasıl eziyet edersiniz. Bu faşist bir uygulamadır. Böyle faşist bir uygulamayı millete dayatamazsınız” demek ama yemiyor. O yüzden benim üzerimden hükümete sallıyorlar” diye yazdı.

Altaylı, yandaş medyadaki aşı karşıtları için, “Adam değiller. Beş paralık adamlıkları, 3 paralık cesaretleri yok. Hak etmedikleri köşelere iktidar tarafından oturtuldukları ve kucakta yazdıkları için bunu söyleyemiyorlar. O yüzden o kuralı koyana gık diyemeyip, aşısızlara karşı önlem alınmalı diyeni suçlu ilan ediyorlar. Aslında “faşist” dedikleri hükümetin ta kendisi” ifadelerini kullandı.

İktidardan beslendikleri için aşı konusundaki tavırlarını ancak başkaları üzerinden gösterebilenlere “Ulan utanmaz arlanmaz korkaklar” diye seslenen Altaylı, “Sizi hiç ama hiç takmayanlar benim bilime dayanarak yaptığım önerileri ciddiye alıyorlar demek. Ulan salaklar. Mahallenizde bile kıymeti harbiyeniz yok. Tü sizin kalıbınıza…” diye seslendi.

Fatih Altaylı’nın yazısının ilgili kısmı:

Hükümetten aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar gelmeye başlayınca hükümet yanlısı medyanın “yalaka” ama aşı karşıtı taifesi saldıracak kişi buldu.

O kişi bendeniz oluyorum.

Hükümetin aşı olmayanlara yönelik başlattığı kısıtlamaların suçlusu benim.

Yahu bunlar kadar yavşak yaratık bulamazsınız emin olun.

Kararı alan ve uygulatacak olan hükümete gık demeye, eleştirmeye, yanlış yapıyorsunuz demeye bir tarafları yemediği için bana saldırıyorlar.

Aşı karşıtlarına “Aslında benim de yalakası olduğum ve beş para etmez biri olduğum halde bu sayede nemalandığım hükümetin aşı olmayanlara yönelik hiçbir tavrı olmayacaktı. Ama bu Fatih Altaylı var ya bu Fatih Altaylı tüm bu yasaklamalar ve önlemler onun yüzünden oldu. Hükümete kızmayın buna kızın.”

Aslında içlerinden geçen hükümete dönüp, “Kardeşim böyle yasak mı olur. Millete nasıl eziyet edersiniz. Bu faşist bir uygulamadır. Böyle faşist bir uygulamayı millete dayatamazsınız” demek ama yemiyor. O yüzden benim üzerimden hükümete sallıyorlar. Nasılsa hükümet yandaşı değilim, çok sıkışırlarsa "Bize bu pis muhalife söyledik" diyecekler.

Çünkü adam değiller.

Çünkü beş paralık adamlıkları, 3 paralık cesaretleri yok.

Hak etmedikleri köşelere iktidar tarafından oturtuldukları ve kucakta yazdıkları için bunu söyleyemiyorlar.

O yüzden o kuralı koyana gık diyemeyip, aşısızlara karşı önlem alınmalı diyeni suçlu ilan ediyorlar.

Aslında “faşist” dedikleri hükümetin ta kendisi.

Sadece mektubu benim üzerimden yolluyorlar.

Ulan utanmaz arlanmaz korkaklar.

Ben bundan şikayetçi olur muyum zannediyorsunuz.

Tam aksine hoşuma gider.

Sizi hiç ama hiç takmayanlar benim bilime dayanarak yaptığım önerileri ciddiye alıyorlar demek.

Ulan salaklar.

Mahallenizde bile kıymeti harbiyeniz yok.

Tü sizin kalıbınıza…