Abone Ol

Fatih Altaylı: AKP dönemi en fazla Koç Grubu'na yaradı

Gazeteci Fatih Altaylı, "AK Parti döneminin en fazla yaradığı grup bence Koç Grubu. Bir TÜPRAŞ satışı ile AK Parti iktidarı Koç Grubunu neredeyse yarı yarıya büyüttü." değerlendirmesini yaptı.

Fatih Altaylı: AKP dönemi en fazla Koç Grubu'na yaradı

Altaylı, Koç Grubu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu gelecekte Cumhurbaşkanı yapacağı iddialarına ilişkin kaleme aldığı yazıda, "Koç Grubu için böyle bir iddiayı ortaya atmak için ya aptal, ya cahil, ya kötü niyetli ya da bu saydıklarımın hepsi birden olmak lazım." diyerek şu ifadeleri kullandı: 

"AK Parti iktidarı dönemi, Koç Grubu için muhtemelen en iyi dönemdir. AK Parti iktidarında beş ünlü müteahhitin ve altıncı olarak Rönesans Grubunun çok hızlı büyüdüğü biliniyor. Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde Bayburt Grubun da bayağı bir palazlandığı açık. Ama bunların borç alacakları ve sahip oldukları mallara ne kadar sahip olabildikleri düşünüldüğünde bir ikisi dışında durumları risklidir.

Ama yine de iktidara yakın irili ufaklı pek çok firma da AK Parti dönemini iyi değerlendirdiler. Bunu da görmemek mümkün değil. Ama AK Parti döneminin en fazla yaradığı grup bence Koç Grubu. Bunun söyleyebilmemin nedeni çok basit. Bugün Türkiye’nin en büyük şirketi hangisi? TÜPRAŞ. Hem de ne büyüklük.

Peki TÜPRAŞ’ı Koç Grubu Devlet’ten hangi iktidar zamanında aldı? Tabii ki, AKP. Yani bir TÜPRAŞ satışı ile AK Parti iktidarı Koç Grubunu neredeyse yarı yarıya büyüttü. AKP iktidarı sırasında Ford’un, TOFAŞ’ın büyüme hızlarına da bir göz atarsanız iktidarın Koç Grubu ile bir derdi olmadığını, Koç Grubunun da iktidardan şikayetçi olacak bir hali olmadığı görürsünüz. Bu yüzden Koç’un iktidarı değiştirmek istediğini iddia etmek gerçek bir aptallıktır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın