Abone Ol

Fatih Alltaylı: Cumhurbaşkanı Söylediklermizi Onayladı

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası müdahalede geç kalındığını söyleyenlerin, iktidar ve iktidardan beslenenlerin hedefi olduğunu belirterek, "Ne hainliğimiz kaldı ne düşmanlığımız. Oysa söylediğimiz basitti ve gerçekti, 'geciktiniz'. Sadece benim gibi bunu söyleyen birkaç kişiye değil, onların yapamadığını yapan sivil topluma da düşman oldular, onları da hedef aldılar" diye yazdı.

Fatih Alltaylı: Cumhurbaşkanı Söylediklermizi Onayladı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman ziyaretinde sarf ettiği, "Depremin ilk birkaç günü istediğimiz çalışmaları yapamadık, bu nedenle sizden helallik istiyorum" sözlerine işaret eden Altaylı, "Depremin üçüncü günü, 'Hatay’a yardım yağdırdınız, Adıyaman’a yapılan hiçbir şey yok. Biraz da Adıyaman’a yönlendirin yardımları' dememin nedeni buydu. Çünkü Hatay’a sivil toplum gitmişti ama sivil toplumun ilk anda gidemediği Adıyaman’da çaresizlik çok büyüktü.

Ben bunu söyleyince iktidar trollerinin günler süren ve hâlâ süren hakaretlerine, iftiralarına, saldırılarına maruz kaldım. Aynı şeyi söyleyen az sayıda meslektaşım gibi. Ve bugün aynı şey söylendi. Hadi şimdi sıkıyorsa bana söylediklerinizi ona söylesenize. Bizim doğruyu söylediğimiz, en üst makamdan onaylanmış olmadı mı!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...