Abone Ol

Faruk Çelik: Diyarbakır'daki o çukur ibret olarak kapatılmamalı!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik: 'O çukurun aslında kapatılmaması gerekiyor ve ibret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan örgütün milletin hakkıyla hukukuyla bir alakası yoktur' dedi.

Kıyameti yaşayan köy için Bakandan şok öneri!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör örgütü PKK’lıların 15 ton bomba yüklü kamyonla Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstererek, "PKK’lılar 16 Kürt kardeşimizi, çocuğuyla, yaşlısıyla büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. O çukuru görüyorsunuz. O çukurun aslında kapatılmaması gerekiyor ve ibret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan örgütün milletin hakkıyla hukukuyla bir alakası yoktur" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlere girilen çatışmada şehit olan ve dün son yolculuğuna uğurlanan jandarma onbaşı Sedat Sağır’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere özel uçakla Şanlıurfa’ya geldi.

Beraberinde Ak Partili milletvekilleriyle birlikte gelen Bakan Çelik’i, havaalanında protokol üyeleri ile partililer karşıladı. Havaalanından uzun araç konvoyu ile çıkan Bakan Çelik ilk olarak şehit onbaşı Sedat Sağır’ın yakınlarının taziyeleri kabul ettiği Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Yekbun Gergen taziye evine geçti. Bakan Çelik, kendisini karşılayan şehidin babası Mehmet Sağır’a sarılarak başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Çelik ile kendisine eşlik eden Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti milletvekilleri ve bürokratlar ile şehit onbaşı ruhuna Fatiha okuyarak, dua etti.

Mardin Nusaybin’de şehit olan jandarma onbaşı Sedat Sağır’ın taziyesi için milletvekilleriyle Şanlıurfa’ya geldiklerini belirten Çelik, şehit yakınlarının metanetinin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Milletin en üst düzeyde fedakarlıklarını ortaya koyduğunu ve yaşanan zor günlerin geçeceğini vurgulayan Bakan Çelik, "İnşallah bu dayanışma ile bu şer odakların ülkemizden temizlenmesi konusunda elimizden gelen neyse bu dayanışma içerisinde çözeceğimiz inancı içerisindeyiz. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hakkını o bize helal etsin temennisinde bulunuyorum çünkü o her şeyini bu vatan için verdi. Bizde her zaman devlet olarak ailenin yanındayız."

DİYARBAKIR OLAYI İBRETLİKTİR

Diyarbakır merkez Sur ilçesi kırsal alanındaki Tanışık Mahallesi Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK’lı teröristlerin 15 ton ağırlığındaki bombayı patlatması sonucu 16 masum insanın öldüğünü hatırlatan Çelik, saldırı sonrası oluşan çukurun ibretlik olduğunu ve kapatılmaması gerektiğini söyledi. Terör örgütü PKK’nın ayrım yapmadan herkese saldırdığını ve şer odaklı piyon olduğunu kaydeden Çelik şunları söyledi:

"Diyarbakır’da 15 ton bombayla gerçekleştirilen saldırı tam bir ibretliktir. Bu bir ibretliktir, medya bunu gerektiği kadar gündeme getirmiyor ve bunu ele almıyor. Başka olayları nasıl abarttıklarını hepimiz biliyoruz. PKK’lılar orada 16 Kürt kardeşimizi, çocuğuyla, yaşlısıyla büyüğüyle 15 tonluk bombalarla şehit ettiler. O çukuru görüyorsunuz. O çukurun aslında kapatılmaması gerekiyor ve ibret olarak bu milletin gidip onu görmesi gerekiyor. Böyle bir vahşeti yapan örgütün milletin hakkıyla hukukuyla bir alakası yoktur. Bu milletin öteden beri zehir zemberek bir düşmanıdır. Allah’ın izniyle bunların hakkından geleceğiz ve her gün maskeleri düşüyor. Her gün bir şekilde maskeleri düşüyor ve gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Ne Kürt, ne Arap, ne Zaza, ne Türk diyor bütün insanlık düşmanlığı içlerini kaplamış ve düşmanca bir şekilde milletimizin üzerine gelmeye devam ediyorlar ve gerekli cevabı alıyorlar, gerekli cevabı da alacaklardır. Tarihte destanlar yazmış bu millet yine bütün unsurlarıyla 80 milyon dayanışma içerisinde şu anda olduğumuz gibi onların üstesinden geleceğiz."

hürriyet