Abone Ol

Faruk Bildirici: Adalet Bakanı Bozdağ Gülşen İçin Yargıya İnfaz Talimatı Verdi

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, geçen aylarda Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'tan sonra, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanmasını değerlendirdi.

Faruk Bildirici: Adalet Bakanı Bozdağ Gülşen İçin Yargıya İnfaz Talimatı Verdi

Faruk Bildirici, geçen aylarda Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'tan sonra, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanmasını değerlendirdiği yazısında, bakanların ve medyanın hedef alan söylemlerini eleştirdi.

Bildirici, "Sedef Kabaş gibi, Gülşen'in de iktidarla yıldızı hiç barışmadı; sadece sahne kostümü değil, LGBTİ, Boğaziçi eylemlerine desteği vb nedeniyle de iktidar medyasının hedefindeydi. Yeni Akit, 'yaptığı yanına kâr kalmayacak' yazmıştı. Gizli eller bahaneyi buldu!" dedi. 

Bildirici, "Sedef Kabaş için dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül peşinen hüküm vermişti. Gülşen'i de yargıdan önce Bekir Bozdağ suçlu ilan etti. Yargıya 'infaz' talimatı verdi sonra da HSK'ya 'bağımsız yargıya saygı' açıklaması yaptırdı. Trajikomik! Muktedirin adaleti" yorumunu yaptı. 

"Peşinen hükümlü ilan edip hapse atmak yargısız infazdır"

Bildirici, kendi internet sitesinde kaleme aldığı "İki kadın, iki Adalet Bakanı ve tetikçi medya" başlıklı yazısında, şu ifadeleri kullandı: 

"Sedef Kabaş’ın konuşmasında tutuklanmasını gerektiren bir suç yoktu; Gülşen’in sözlerinde de. Kaldı ki, Gülşen’in sözlerinde hakaret de olsa bu hapse atılmasını haklı kılmaz. Eleştirmek, kınamak, tepki göstermek varken peşinen hükümlü ilan edip hapse atmak yargısız infazdır.

Gülşen’in hapse atılmasında temel etken iktidar medyasının aylardır onu hedef göstermesi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ mahkemeden önce hüküm açıklarken, onun başkanı olduğu Hâkim ve Savcılar Kurulu’nun eleştirilerden rahatsız olup 'bağımsız yargıya saygı' çağrısında bulunması trajikomik bir durum.  Zira HSK’ya bu açıklamayı yaptıran da Bozdağ’ın kendisi…

Hukukun düştüğü vaziyete mi ağlasak, gazeteciliğin perişan haline mi?" 

Yazının tamamı için tıklayın.