Abone Ol

Fakülteler YÖK Onayı Alınmadan Kurulmuş: Saray Boğaziçi İçin Acele Etmiş

YÖK'ün CHP Milletvekili Sibel Özdemir’in soru önergesine verdiği yanıtta, Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk ve iletişim fakültelerinin kurulma kararını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlandıktan 19 gün sonra Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiği ortaya çıktı.

Fakülteler YÖK Onayı Alınmadan Kurulmuş: Saray Boğaziçi İçin Acele Etmiş

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Erdoğan tarafından tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasının hemen ardından açılan hukuk ve iletişim fakültelerinin kuruluş sürecindeki skandalı itiraf etti. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, TBMM’ye sunduğu önerge ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yanıtlaması istemiyle Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan fakülteleri sordu. Bakan Selçuk ise önergeyi YÖK’e yönlendirdi.  YÖK’ün yazısına göre süreç; Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün 3 Şubat’ta YÖK’e yaptığı “üniversite bünyesinde hukuk ve iletişim fakültesi kurulmasına” yönelik iki ayrı teklifle başladı. Tekliflerden iki gün sonra Cumhurbaşkanı, Boğaziçi’nde hukuk ve iletişim fakültelerinin kurulmasına izin veren kararı imzaladı.

Fakat bu tarihte YÖK, henüz Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün tekliflerine yönelik bir karar almamıştı. YÖK Genel Kurulu, kuruldukları resmi olarak duyurulan iki fakülteye ilişkin teklifi, 24 Şubat’ta yapılan toplantıda görüşerek “uygundur” kararı aldı. YÖK’ün 19 gün geriden gelen kararı Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.