Abone Ol

Fahrettin Koca artan kızamık vakalarını göçe bağladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un yeni varyantının şu ana kadar Türkiye'de görülmediğini söyledi.

Fahrettin Koca artan kızamık vakalarını göçe bağladı

"Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak." Kızamık vakalarının da göçle birlikte arttığını belirterek, aşı olma çağrısında bulundu.

İngiltere'de, Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığı haberlerinden sonra gözler Türkiye'ye çevrildi.

Sağlık Bakanı Koca, Eris varyantının Türkiye'de görülüp görülmediğine dair bir soruya, "Bu görülen varyantlar sakın bizi endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil" cevabını verdi.

Koca, "Hâlâ Kovid-19 görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla, etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz."

Son dönemde giderek artan kızamık vakalarına dair önemli değerlendirmelerde bulunan Koca, "Kızamıkla alakalı göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli. Bizde kızamık vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Ağırlıklı görülen il yüzde 80 ile İstanbul, sonra Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır."