Abone Ol

Fahrettin Altun’un övüldüğü videoyu İbrahim Kalın mı sildirdi?

İktidara destek veren videolarıyla bilinen '@Busralsall' sosyal medya hesabı üzerinden, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kıyaslandığı bir video yayınlandı. Videonun kısa bir süre sonra yayından kaldırıldığı iddia edildi.

Fahrettin Altun’un övüldüğü videoyu İbrahim Kalın mı sildirdi?

İktidara destek veren profesyonel çekim videolarıyla ünlenen @Busralsall adlı bir hesaptan paylaşılan videoda, son günlerde muhalefet liderlerinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yönelik eleştirilerine cevap verilirken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Altun kıyaslanıyor ve “Peki neden İbrahim Kalın değil de Fahrettin Altun?” diye sorulup, şöyle cevap veriliyordu:

“AĞAYI DÖVEMEYEN MARABASINI DÖVERMİŞ”

“Ağayı (Erdoğan) dövemeyen marabasını dövermiş, kabul. Ama hangi marabasını? Herhalde rızasına en muvaffık iş yapanını, ona en sadık olanını, düşmanlarını öz düşmanı gibi bilenini.”

Serbestiyet’in haberine göre dün akşam üstü paylaşılan video, sosyal medyada iktidar yanlısı hesaplarda yayılmaya başladıktan bir süre sonra silindi. Ankara kulislerine yansıyan bilgilere göre videonun silinmesinin arkasında İbrahim Kalın’ın bu videodan rahatsız olması var.

PELİKAN DESTEKLİYOR İDDİASI

Bu hesap, geçtiğimiz Nisan ayında oluşturulmuş. Kısa sürede yayımladığı videolarla 40 bin takipçiye ulaşmış.

AK Parti milletvekilleri, iktidara yakın gazeteciler ve Melih Gökçek tarafından sık sık paylaşılan hesabın RT’lediği hesaplar ise şunlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun, TC İletişim Başkanlığı, Pelikan olarak bilinen Boğaziçi Küresel Merkezi’ne bağlı @Yekvucutcom, @FetoGercekleri hesapları, Hilal Kaplan, Selman Öğüt ve Tuğrul Selmanoğlu.

SON VİDEODA YAPTIĞI KONUŞMA

@Busralsall’in sildiği son videosunda İbrahim Kalın’ı öfkelendirdiği söylenen ifadeleri ise şöyle: “Fahrettin Altun kim? Bürokrat. Evet, en üst düzey bir bürokrat, ama sonunda sadece bir bürokrat. Yani hükümet eden vaziyette değil. Cumhurbaşkanı ne vazife veriyorsa onu ifa eden bir memur. Tıpkı İbrahim Kalın gibi… Buna rağmen sanki bir siyasetçiymişçesine muhalefet görüyor. Hem de ana muhalefet partisi tarafından, absürt değil mi? Hem de ne absürt! Çünkü mesela Kalın açıklama yaptığında kimse ona yaptığı açıklama üzerinden muhalefet etmiyor. Neden? Açıklamayı kendi namına yapmıyor da ondan. Bu kadar basit, bu kadar net. Açıklamasında muhalefet edilecek bir husus gören de adresi biliyor.”