Abone Ol

Fabrikasında 2 işçinin öldüğü AKP Milletvekili Çelikaslan kürsüye çıktı, EMEP'li Karaca konuşturmadı

2 işçinin hayatını kaybettiği Çelikaslan Tekstil’in sahibi AKP Milletvekili İrfan Çelikaslan Meclis'te kürsüye çıktı, EMEP Milletvekili Sevda Karaca tepki göstererek Çelikaslan'ı konuşturmadı.

Fabrikasında 2 işçinin öldüğü AKP Milletvekili Çelikaslan kürsüye çıktı, EMEP'li Karaca konuşturmadı

Meclis Genel Kurulu’nda Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ile AKP Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan arasında tartışma yaşandı.

Meclis Genel Kurulu’nda Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ile AKP Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan arasında tartışma yaşandı.

 Çelikaslan, CHP’nin tekstil sektöründe yaşanan sorunların araştırılmasına yönelik verdiği grup önergesine ilişkin AKP grubu adına söz aldı. Karaca, Çelikaslan’ın konuşması sırasında, Çelikaslan’ın sahibi olduğu Çelikaslan Tekstil Fabrikasında iki işçinin Kovid-19 oldukları halde zorla çalıştırıldıkları için öldüğünü, işçilerden birinin ailesine Çelikaslan’ın bir zarf içinde 1500 lira para gönderdiğini, işçilerin ailesinin açtığı davanın İrfan Çelikaslan’ın milletvekili olmasıyla düşürüldüğünü hatırlattı.

Konuşmasını tamamlayamayan Çelikaslan, Karaca’ya “Doğru söylemiyorsunuz” dedi.


Karaca, “İşçilerinin hayatının bu kadar ucuz olmadığını göreceksiniz, elinde işçi kanı olan hiç kimse bu kürsülerden rahat rahat konuşamayacak” diye yanıt vererek Çelikaslan’ın konuşmasını tamamlamasına izin vermedi.

NE OLMUŞTU?
Antep Organize Sanayi Bölgesi’nde AKP Milletvekili İrfan Çelikaslan’ın sahibi olduğu Çelikaslan Tekstil fabrikasında aynı bantta çalışan Kadir Uçar ve Recep Sağlam, üç gün arayla kovid yüzünden hayatını kaybetmişti. Kadir Uçar ve Recep Sağlam covid oldukları halde, işten atılma tehdidiyle çalıştırılmışlardı. Kadir Uçar’ın covid testi pozitif çıktığı için 10 gün karantinada kalması söylenmişti. Ama Uçar için Valilikten çalışması için izin kağıdı çıkarılmıştı. Sonraki günlerde aynı bantta çalışan işçi Recep Sağlam belirtiler göstermesine rağmen, işten atılmamak için covidli halde işe gitmek zorunda kaldı, hayatını kaybetti. Sağlam’ın ailesi işverene dava açtı. Ancak Gaziantep 5. İş Mahkemesi, 7 Haziran 2023’te davanın reddine karar verdi. Dava kapatılmak isteniyor. (Ankara/EVRENSEL)

AKP’den milletvekili seçilen İrfan Çelikaslan’ın fabrikasında ölen 2 işçinin davası reddedildi
İşçiler öldü, patron milletvekili oldu, dava reddedildi! "Asla vazgeçmeyeceğiz"