Abone Ol

Ezeli rekabet.. Öykü Serter - Ebru Akel

Vatan yazarı Burak Kılıç ektanlarda kızışan yarışma savaşlarını masaya yatırdı. Yeni başlayacak yarışmalarla ilgili bakın hangi taze bilgileri paylaştı..

Ezeli rekabet.. Öykü Serter - Ebru Akel

İŞTE O YAZI

Hayatımız yarışma oldu. Son günlerde gündem yarışma programları ve onların jürileri. Aslında kanalların birbirleriyle yarışlarını izliyoruz. İsimler havalarda uçuşuyor. Bu sezon iddialı jüri üyeleri var. Birbirleri ile yarışan yarışma programları var. Hele son günlerde bir fenomen haline gelen “Bu Tarz Benim” yarışmasının gündemi hepimizi bir şaşırttı. Nur Yerlitaş’ın fenomen olması, bir de onun karşısına Cemil İpekçi’nin düşünülmesi... Hatta Bülent Ersoy’un final gecelerinde Show TV’de yer alacağı haberleri, yarışma programlarının birbiriyle fena kapıştığının göstergesi. Unutulan bir şey var ki, yarışmacılar da iyiydi. İlk sezon bu avantaj ile tuttu.

Başarılı sunucular Ebru Akel ile Öykü Serter’i de atlamamak lazım. Kimi kimle kapıştıracağını biliyor ve tansiyonu aslında onlar yükseltiyor. Daha ilk bölümden itibaren yarışmacıları her açıdan ‘zorlayarak’, sunuculuk tecrübeleriyle daha ileride tansiyonu yükseltebilecek kutuplaşmalar yaratıyorlar. Enteresan olan, Serter’in içinde olduğu her projeye rakip bir yarışma yapılsa, karşısına Akel çıkıyor.

Gelelim sezonun diğer isimlerine... Aslında jüri üyesi olarak kankası İvana Sert’in yanındaki koltuğa oturamayan Hakan Akkaya ve ekibi, iddialı geliyor. “Patron” yarışması, “Bu Tarz Benim” formatı yapımcılarının bir başka işi. Tasarımlarını, terziliklerini döktürecek yarışmacılar. Tabii ki Akkaya bu işte tek değil. Başarılı moda yazarı Hubam Ayşem ve Işıl Reçber de var.

Bu üçlüden dinamik, güzel bir şeyler çıkacağından eminim. “Benzemez Sana” ekranlara geri dönüyor. Aslında her röportajında yorulduğunu dile getiren Seyfi Dursunoğlu’nu Star TV yine ikna etmiş, besbelli. Nükhet Duru ve Ümit Erdim’li jürinin yarışması bildiğiniz gibi.

İddialı jüriler ön planda

Basında yazıldığına göre, Dursunoğlu tarafından veto yiyen Hande Ataizi boşta kalmadı. Hemen ATV tarafından yeni bir yarışmaya transfer edildi. Enteresan çıkışlarıyla, uzun cümleleri ile Nihat Doğan, Behzat Uygur ve Burak Kut’la, gecede 50 bin TL kazandıran yarışmada beraber yarışmacıları oylayacak. Yarışmanın adı “En Sevdiğim 3 Şarkı”... Bugün başlayacak yarışmanın daha tanıtımlarında, yarışmacıların acıklı hayat hikayelerinin, gözyaşlarının sel olması, “Ses yarışması mı, yoksa başka bir formatta mı?” sorusuyla da akılları karıştırdı. Gençleri ekrana kilitleyecek bir ses yarışması daha geliyor. Çünkü jüri iddialı... Seçiciliği ile kolay kolay ekranlarda göremediğimiz Şebnem Ferah ve Kenan Doğulu. 101 isimsiz jüri ile “Ve Kazanan”da sesleri yarıştıracak. Diziler bir bir ekranlara devam ederken, her sezon art arda bu kadar yarışmanın ortaya çıkması da bir enteresan.

Hali hazırda devam eden “Ben Bilmem Eşim Bilir” her gün araba dağıtıyor. “Yetenek Sizsiniz”, “O Ses Türkiye”, “Kim Milyoner Olmak İster?”, “Eyvah Düşüyorum” gibi daha nice yarışmalar devam ediyor. TV8’de yayınlanan “Ütopya” yarışması, pop starımız Abidin gitmiş olsa da, olmadı, bekleneni vermedi. Gelin gelmiş geçmiş, bizde iz bırakan yarışmaları hatırlayalım:

Evet-Hayır, Aileler Yarışıyor, Görevimiz Tehlike, Biri Bizi Gözetliyor, Gelinim Olur Musun?, Passaporola, İner Misin Çıkar Mısın?, En Zayıf Halka, Turnike, Dokun Bana, Çarkıfelek, Bir Kelime Bir İşlem...

BURAK KILIÇ - VATAN

ÖYKÜ SERTER FOTOGALERİ

EBRU AKEL FOTOGALERİ