Abone Ol

EYT'de Detaylar Ortaya Çıkıyor, Kaç Kişi Emekli Olacak, Maaşlar Ne Olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar hakkındaki düzenlemede son aşamaya gelinirken, 3 önemli sac ayağı olacağı belirtilen EYT düzenlemesinde en düşük emekli maaşının düzeyi için düşünülen taban belli oldu

EYT'de Detaylar  Ortaya Çıkıyor, Kaç Kişi Emekli Olacak, Maaşlar Ne Olacak?

 EYT düzenlemesindeki diğer başlıklara göre ilk aşamada 1,5 milyon kişi emeklilik potasına girmiş olacak.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; EYT'de sonlanma aşamasına getirilen çalışmaya göre 1999 yılından önce işe başlayanlardan 25 yılını dolduran erkekler ile 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

EYT kapsamında yaklaşık 3-4 milyon kişi bulunuyor. Yapılacak düzenleme kapsamında ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. Daha sonrada prim gün sayılarına göre bir kademelendirme yapılması gündeme alındı. Böylece geri kalan 2-3 milyon EYT'li de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak. Böylece geri kalan 2-3 milyon EYT'li de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak.

Maaş konusunda temel alınan ilke ise; 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi olarak görünüyor.

Vatandaşın emekli aylığı ile ilgili beklentisi ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildi. Bu yönde bazı bazı hazırlıklar ve hesaplamalar yapıldığı belirtiliyor.