Abone Ol

EYT kararı E-Devleti Çökertti; Erişim Sıkıntısı Yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün EYT ile ilgili yaptığı açıklama sonrası e-Devlet'te erişim problemleri yaşanıyor.

EYT kararı E-Devleti Çökertti; Erişim Sıkıntısı Yaşanıyor

Vatandaşlara devlet hizmetlerini elektronik bir ortamda güvenli bir şekilde sunan e-Devlet sistemi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yaptığı açıklama sonrası erişim sıkıntıları yaşıyor.

E-DEVLET’E ERİŞİM SIKINTISI YAŞANIYOR!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile ilgili yaptığı açıklamada emeklilikte yaş sınırının olmayacağını söylemesinin ardından bugün birçok vatandaş e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu dökümanı almaya çalışıyor. Bu sebepten ötürü bazı kullanıcılar e-Devlet’e erişim sıkıntısı yaşıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetleri olan "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü", ”İşyeri Unvan Listesi”, ”Ne zaman emekli olabilirim?” ”Çalışma Hayatım” gibi pek çok hizmete erişilemiyor. Pek çok kullanıcıya ”Şu anda kullandığınız hizmette talep yoğunluğu nedeniyle işleminiz sıraya alınmıştır.” uyarısının birkaç dakika ardından ”Sistemde yaşanan teknik bir aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı.” uyarısı geliyor.

 EYT AÇIKLAMASI ÇÖKERTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pek çok kişinin heyecanla beklediği EYT ile ilgili açıklamayı dün yaptı. Cumhurbaşkanı açıklamasında, emeklilik yaşının kaldırıldığını ve bu sayede yaklaşık 2 milyon çalışanın emekli olacağını belirtti.

Bu açıklamadan sonra vatandaşlar, emeklilik günlerine bakabilmek için e-Devlet Kapısı’na akın etti. Bu sebepten kaynaklanan yoğunluk nedeniyle bazı kullanıcılarda e-Devlet çöktü. Sistemin herkese hizmet vermeye ne zaman devam edeceği ise belirsiz.