Abone Ol

Sabah'a Göre EYT Düzenlemesi İçin Tarih Belli Olmuş

Milyonların merakla beklediği EYT için son dakika gelişmesi umutları artırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı EYT ile ilgili tüm detayları anlattı, tarih verdi...

Sabah'a Göre EYT Düzenlemesi İçin Tarih Belli Olmuş

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem'in haberine göre, 2022 yılına girilmesiyle EYT düzenlemesi gündemdeki sıcaklığını giderek artırdı.

EYT düzenlemesi ne zaman gelecek? EYT çalışması için temsilciler ile ne görüşüldü? 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro konusu ne zaman çözülecek? Temmuz'da memur ve emekliye yapılacak zamla ilgili son gelişmeler neler? Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tüm konuların çalışıldığını ve gelinen noktaları tek tek anlattı.

Milyonlarca sigortalının yakından takip ettiği Emeklilikte yaşa Takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler kadro çalışmaları ile memur ve emeklilerin merak ettiği Temmuz zammıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Sorularımızı cevaplandıran Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tüm konuların çalışıldığını ve gelinen noktaları anlattı.

EYT DÜZENLEMESİ İÇİN TEMSİLCİLERLE 5 KONU GÜNDEME ALINDI

Geçtiğimiz günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada çalışmalarla ilgili bilgi verdi. EYT başta olmak üzere birçok konunun gündemlerinde olduğunu belirten Akbaşoğlu, "Çalışma Bakanlığımız ile birlikte tüm konuları çalışıyoruz" dedi.

3600 ek gösterge Mayıs'ta tamam: Memurları ilgilendiren 3.600 ek gösterge çalışmaları da 2022 yılı ile birlikte başladı. Teknik çalışmaların ardından paydaşlarla ilk toplantı gerçekleştirildi Memur-Sen ve 11 sendika başkanının katıldığı toplantıda talepler değerlendirildi. İkinci toplantının 16 Mart'ta yapılması bekleniyor. Bu çalışmaların bitmesinin ardından söz konusu çalışmanın Mayıs ayı ile birlikte Meclis gündemine gelmesi planlanıyor.