Abone Ol

Eylem Şenkal reklam mı yapıyor? Babalık iddiası için neden DNA testi yaptırmadı?

Manken Eylem Şenkal'in gerçek babasının şair Hasan Hüseyin olduğunu iddia etmesine şairin Muğla'da yaşayan eşi sert tepki gösterdi. Sahi tıp bu kadar ilerlemişken, neden medya yerine bilimadamlarına başvurmadı Eylem?

Eylem Şenkal reklam mı yapıyor? Babalık iddiası için neden DNA testi...

Manken-oyuncu Eylem Şenkal'ın 1984'te ölen şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in kızı olduğu iddiaları, anne ve babasının memleketi Erzincan'a bomba gibi düştü.

Gerçeği 23 yıl boyunca herkesten sakladığını, 7 yaşından beri kendi nüfus cüzdanını kullanmadığını ileri süren Eylem Şenkal'ın soyadını taşıdığı Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Konuksever Köyü'nde oturan emekli polis memuru Yıldırım Şenkal, "Eylem, bana hiç 'baba' demedi ki. Onun babası öldü" dedi.
EYLEM Şenkal'ın Kelebek'te yer alan, "Eski kimliğimden tam 23 yıl kaçtım" açıklaması, tüm dikkatleri emekli olduktan sonra Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Konuksever Köyü'ne yerleşen ve nüfusta babası görünen Yıldırım Şenkal'ın üzerinde topladı. Eylem Şenkal'ın annesi Saadet Koçer'den boşandıktan sonra 4-5 yıl kadar önce Konuksever Köyü'ne yerleşen Yıldırım Şenkal, burada Uğurçınar Köyü'nden olan ev kadını 35 yaşındaki Suzan Top ile 16 Nisan 2004 tarihinde ikinci evliliğini yaptı. Erzincan'a 23 kilometre uzaklıktaki 60 haneli, 150 nüfuslu köyde, emeklilik yaşamını sürdüren Yıldırım Şenkal, "Sizinle kızınız Eylem konusunda konuşmak istiyorum" diyen DHA muhabirine, "Kızım değil o benim. Onun babası öldü" diye karşılık verdi. Yıldırım Şenkal şunları söyledi: "Eylem Şenkal, benim kızım değil. Sadece aynı soyadı taşıyoruz. O bana hiç baba demedi ki. Onun babası öldü. Eylem, ilk eşim Saadet Hanım'ın kızı. Saadet Hanım'la biz 1973'te evlendik. Yaklaşık 7 yıl resmiyette evli kaldık. Polis olarak önce İstanbul'da, sonra Kırşehir'de çalıştım. Ben Kırşehir'de görevliyken, eşimle ayrılmıştım. Resmiyette evliliğim devam ediyordu ama hiçbir ilişkimiz kalmamıştı. Benim hiç çocuğum olmamıştı. Anlaşamamış, uyuşamamıştık. Ben onlarla uzaktan ilgileniyordum. Onunla uğraşılmasını istemiyorum. O dönem Saadet Hanım'ın, kiminle beraber olduğunu bilemiyorum. Çocuk yetim büyüdü. Eylem'in babası ben değildim. Eylem ne demişse doğrudur. 1980'den sonra bir gün İstanbul'a gittiğimde Bakırköy Adliyesi'nde Saadet Hanım'la, tek celsede boşandık. Boşanma konusunda karşılıklı anlaştık. O zaman Eylem vardı. Saadet Hanım, bana bu konuda bir açıklama yapmadı, ben de bir şey sormadım. Eylem hiç bana 'baba' demedi. Bağlar İlkokulu'ndan sonra Kadir Has Lisesi'nde okudu ve voleybol oynadı. Ümit Milli, genç, A milli takımlara seçildi. Spor Akademisi, ayrıca Halkla İlişkiler'den mezun oldu. Çocuk kendi ayakları üzerinde durdu, izlediğim

Eylem Şenkal reklam mı yapıyor? Babalık iddiası için neden DNA testi yaptırmadı? - Resim: 1

Hasan Hüseyin Korkmazgil

kadarıyla. Benim ona hiçbir katkım yoktu. Hatta, hastalandığımda o benimle yakından ilgilendi. Çünkü 1980 öncesinde ben kendi derdime düşmüştüm. Her gün 50 kişi ölüyordu. O zaman ben Pol-Der'in kurucularındandım. Karşımızda Pol-Bir vardı. 1968 kuşağı ile birlike, sağcısıyla solcusuyla acıları biz çektik. Sonra meslekten ayrıldım. Şimdi de yeni bir hayat kurdum ve köyde yaşıyorum."
Öte yandan Yıldırım Şenkal'in ilk eşi Saadet Koçer'in Kemah'ın Akyünlü Köyü'nde oturan babası 79 yaşındaki Dursun Koçer ile annesi Zeynep Koçer ise Eylem'in böyle bir iddiada bulunması karşısında şaşırdıklarını söyledi. Eylem'i iki yıl kadar önce İstanbul Koşuyolu'ndaki bir hastanede ameliyat olduktan sonra gördüğünü hatırlatan Dursun Koçer; kızı Saadet Koçer'in İstanbul ve Antalya'da Eylem'le birlikte yaşadığını belirtti. Saadet'in beşi kız 8 çocuğundan üçüncü olduğunu vurgulayan Dursun Koçer, Akyünlü Köyü'ndeki evlerinde şunları anlattı: "Yıldırım ile Saadet, görücü usulü ile evlendiler. Yıldırım'ın şimdi rahmetli olan babası kızımı istedi. Tarih olarak pek hatırlamıyorum. O zaman Yıldırım, vekil öğretmendi. Saaadet ise ev kızıydı. Akyünlü köyünde düğün yapıldı. Sonra sınavlara girdi ve Yıldırım polis oldu. Tayinleri İstanbul'a çıktı ve gittiler. Sonra çeşitli illerde dolaştılar. Eylem'in adını onlar koydular. Bizim haberimiz yok. Evlendikten sonra hiç köye gelmediler. Kızım Saadet, geçinemedi ve 'İçki içiyor, kumar oynuyor. Kızımla beni aç bırakıyor' diyerek dava açtı ve boşandı. Torunum Eylem'i şimdilerde televizyonlardan izliyorum. Bu açıklamasıyla Eylem, bize rest çekmiştir. Bundan ne gibi bir fayda temin ediyor bilemiyorum. O adam hoşuna gittiği için 'Babam Hasan Hüseyin Korkmazgil' diyordur."


Gerekirse DNA testi yapılır
Eylem Şenkal'ın solcu şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in kızı olduğunu açıklaması, ortalığı karıştırdı. Korkmazgil'in şu an 74 yaşında olan eşi Azime Korkmazgil "Böyle bir şey söz konusu olamaz. Gerekirse DNA testi yapılır. Çünkü Şenkal'ın doğduğu 1977 yılında biz evliliğimizin 13'üncü yılını kutluyorduk" dedi. Bu çelişkili açıklamalar ise Şenkal'ın annesi Saadet Koçer ile ünlü şairin yasak aşk yaşamış olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.
MANKEN ve oyuncu Eylem Şenkal'ın, ünlü şair Hasan Hüseyin'in babası olduğunu iddia etmesi üzerine görüşlerine başvurduğumuz Hasan Hüseyin Kormazgil'in eşi Azime Korkmazgil, iddiaların doğru olmadığını söyledi. Hasan Hüseyin'in en ilgi çekici kitaplarından birinin isminde yer alan (Ağlasun Ay Şafağı) Muğla'nın Ağlasun ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki emekli öğretmen Azime Kormazgil, Eylem Şenkal'ın sözlerine bir anlam veremediğini ifade ederek, "Hasan Hüseyin son derece saydam yaşamış bir şairdi. Eylem Hanım '1964'ten önce doğdum' deseydi, bir dereceye kadar inandırıcı olabilirdi. Çünkü biz 1964'te evlendik" dedi. Azime Korkmazgil, şöyle devam etti:
"Eylem Hanım'ın verdiği bilgiler gerçekleri yansıtmıyor. Biz 12 Eylül'den önce Ankara'da yaşadık. Üstelik ben öğretmenlik yapıyordum. Ortalığı yakıp kavuran çatışma ortamında bize yönelik hiçbir saldırı olmadı. Ayrıca, Hasan Hüseyin'e en son 1967'de dava açıldı ve o dava da 1971'de Yargıtay'da beraatle sonuçlandı. Dolayısıyla, açılan davalar nedeniyle gizlenme iddiası da havada kalmaktadır."
1977'de yani Eylem Şenkal'ın doğduğunu söylediği tarihte evliliklerinin 13. yılını yaşadıklarını hatırlatan Azime Korkmazgil, eşinin hayatına ilişkin bütün ayrıntıları bildiğini ve bu nedenle Eylem Şenkal'ın iddialarını ciddiye almadığını ifade etti. Bilimin ilerlediğini, istenildiği zaman böyle şeylerin kanıtlanabileceğini belirten Azime Korkmazgil, "Gerekirse DNA testi yapılır" dedi.
Eylem Şenkal'ın neden böyle bir iddiayla gündeme geldiğini anlayamadığını söyleyen Azime Korkmazgil, "Belki de Hasan Hüseyin'i yeni keşfetmiş, şiirlerini de sevdiği için 'Bu benim babam olsun' demiştir. Doğrusu sebebini bilmiyorum ama kızcağızın kalbini de kırmak istemiyorum" diye konuştu.
Yasak aşk mı yaşandı
Ancak Eylem Şenkal önceki gün Kelebek'te şu açıklamayı yapmıştı: "Annem ve ben öldü biliniyoruz. Çünkü evimiz yakıldı ve bu olaylardan sonra babam nüfus cüzdanlarımızı değiştirdi. Yani 7 yaşımdan beri kendi nüfus cüzdanımı kullanmıyorum. İlkokula kadar hep kaçtık annemle. Bir de benim annem ve babam evlenmemişlerdi." Bu sözler, Saadet Koçer yani Eylem Şenkal'ın annesi ile Hasan Hüseyin Korkmazgil'in yasak aşk yaşadığı, ünlü mankenin de bu ilişkiden doğmuş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Koçer ile 1973 yılında evlenen, ancak çok geçmeden ondan ayrı yaşamaya başlayan Yıldırım Şenkal'ın yaptığı açıklama da bu olasılığı güçlendirdi.

Hürriyet-Kelebek