Abone Ol

Evlilik programlarına 1 ayda 4 bin 24 şikayet geldi

Evlilik programlarının yasaklanmasının önünü açan OHAL KHK’sinin ardından, RTÜK’e bu programlarla ilgili olarak bir ayda 4 bin 24 şikâyet geldi.

Evlilik programlarına 1 ayda 4 bin 24 şikayet geldi

Evlilik programlarının yasaklanmasının önünü açan OHAL KHK’sinin ardından, RTÜK’e bu programlarla ilgili olarak bir ayda 4 bin 24 şikâyet geldi. İzleyicilerin “KHK ile yasaklandığı halde evlilik programları neden yayın akışına devam ediyor”, “KHK ile sevindik ama ardından bunun evlilik programlarını kapsamadığı söylenildi. Lütfen artık kaldırılsın” şikâyetlerine karşın RTÜK 4 bin 24 şikâyetin tamamını görmezden geldi, inceleme yapmadı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un sinyalini verdiği evlilik programları ile ilgili OHAL adımı nisan sonunda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile atıldı. KHK ile evlilik programlarına verilecek cezaların artırılmasının, hatta yayından kaldırılmasının önü açıldı. Hükümetin bu adımı atması, aylardır, RTÜK’e gelen şikâyetlerin bir numaralısı evlilik programlarından duyulan rahatsızlığı azaltmadı.

RTÜK’ün evlilik programlarına ilişkin KHK’nin yayımlanmasından sonrasına işaret eden, mayıs ayı vatandaş bildirimleri raporuna göre, 4 bin 24 ayrı şikâyet geldi. Yapılan inceleme sonucundan en çok şikâyeti, Show TV’de yayımlanan “Evleneceksen Gel” programı aldı. Bu programı, ATV’den “Esra Erol’da”, Star TV’de yayımlanan “Zuhal Topal’la” ve Flash TV’de yayımlanan “Dest-i İzdivaç” adlı programlar izledi.

Tereddüt kısa sürdü

KHK’nin yayımlanmasının ardından evlilik programlarını yayımlayan TV kanalları da tereddüt yaşadı. Kanal D, yürürlükten sonraki ilk hafta kendi evlilik programının yayınını durdurdu. Ancak hükümete yakın yayın kuruluşlarından ATV yayın akışında KHK’ye karşın bir değişiklik yapmasa da sezonu erken kapattı. Diğer evlilik programları da ATV’nin bu tavrını gözleyerek yayımlarını sürdürdü.