Abone Ol

Evlenme Teklifine Red Cevabı Kadına Ölüm Katiline Ceza İndirimi Getirdi

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı yanında getirdiği bıçakla öldüren Orhan Munis’in yargılanmasına ilişkin davada, indirim kararı verdi. Karar gerekçesinde, 'Evlenme teklifini kabul etseydi cinayet işlenmeyebilirdi' ifadeleri kullanıldı.

Evlenme Teklifine Red Cevabı Kadına Ölüm Katiline Ceza İndirimi Getirdi

TRT sanatçısı ve bir çocuk annesi Hatice Kaçmaz, 13 Eylül 2014'te, bir süre görüştüğü Orhan Munis tarafından Ankara'da bir parkta bıçaklanarak öldürüldü. Kaçmaz’ın öldürülmesine ilişkin davada karar verildi.

Munis’in Kaçmaz’la buluşmaya giderken bileğine bıçak bağladığı olaya ilişkin cinayet davasında, Yargıtay kasıt bulamadı. Munis, cebinden yedi lira çıkmasına rağmen, bıçağı kurban kesmeye gideceği için aldığını savunmuştu.

ELİNDE BIÇAKLA GİTTİ, ‘ANLIK HİDDETLE’ ÖLDÜRDÜ

T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu bugünkü yazısında, Yargıtay’ın bir kadın cinayetiyle ilgili imza attığı karara dikkat çekti.

Buna göre Yargıtay, evlenme teklifini reddeden TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı öldüren sanığa verilen indirimli cezayı yerinde buldu.

YCGK, Yargıtay Başsavcılığı'nın sanığa "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi yönündeki tebliğnamesini reddetti. Kaçmaz'la parkta buluşmaya gelirken bileğine 19,9 cm'lik bıçak bağlayan sanığın ‘anlık hiddetle’ cinayeti işlediğini savundu.

“EVLENME TEKLİFİNİ KABUL ETSE CİNAYET İŞLENMEYEBİLİRDİ”

Kararda, kadının evlenme teklifini kabul etmesi halinde sanığın cinayeti işlemeyeceğini, reddedilince anlık hiddetle cinayeti işlediğini, yanına 'tedbiren' aldığı bıçağı "duygusal çöküntü ve hiddetin etkisiyle" kullandığını vurgulandı.

5'e karşı 14 üyenin oyuyla alınan kararda, sanığın daha önce kardeşini öldürmesi ve sadece 13 yılda tahliye olması, kurban kesmeye gideceği için yanına bıçak aldığını söylemesine rağmen cebinden 7 TL çıkması da Yargıtay üyelerine “tasarlayarak öldürme” tespiti için yeterli olmadı.

"TUTKULU SEVGİSİNDEN ÖLDÜRDÜ"

Yerel mahkeme de sanığın Kaçmaz'ı tutkulu sevgisinden dolayı öldürdüğünü belirterek "tasarlayarak öldürme" suçundan ceza vermemişti. Kardeşini öldürürken bıçağı korkutmak için salladığını söyleyerek indirimli ceza alan ve kısa sürede tahliye olan sanık, Kaçmaz’ı da korkutmak için bıçak sallarken öldürdüğünü söyleyerek yeni bir örtülü indirim daha alabildi. Kasten öldürme suçundan müebbet hapis alan Munis, ağırlaştırılmış müebbetten kurtulduğu için önceki cinayetinde olduğu gibi kısa sürede serbest kalabilecek.