Abone Ol

Evinde swinger partisi düzenliyor iddiası ortaya atılan Eylül Öztürk aylık kazancını açıkladı

Dilan Polat ve Engin Polat'ın kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, fenomenlere açılan soruşturmalar kapsamında mal varlığına el konulan Eylül Öztürk, aylık kazancını açıkladı.

Evinde swinger partisi düzenliyor iddiası ortaya atılan Eylül Öztürk aylık kazancını açıkladı

Dilan Polat ve Engin Polat'ın kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, fenomenlere açılan soruşturmalar kapsamında mal varlığına el konulan Eylül Öztürk, aylık kazancını açıkladı. "Bir dönem parasızlıkla sınandım, şu anda parayla sınanıyorum" diyen Öztürk, "Böyle bir video paylaşmak zorunda kaldığım için çok özür diliyorum ve çok büyük utanç duyuyorum" dedi.

Eylül Öztürk, YouTube kanalında paylaştığı “Linç Kültürünün Gerçek Yüzü : Ne kadar kazanıyorum?” başlıklı video ile kazancını açıkladığı konuşmasından başlıklar şu şekilde:

“Böyle bir video paylaştığım için paylaşmak zorunda kaldığım için çok özür diliyorum ve çok büyük utanç duyuyorum. Öncelikle onu bilmenizi istiyorum fakat başka çarem maalesef ki kalmadı. Şimdi bugünün konusu, kazançlarım bahsedeceğim arkadaşlar. İstemeyerek yapıyorum bunu, çünkü hiç hoş bir şey değil gerçekten."

“Devir sosyal medya devri”

"Artık devir sosyal medya devri ve o sebepten dolayı da görüyorsunuz ki artık bütün televizyon kanalları, televizyonda bir program yayınladıktan sonra da olduğu gibi YouTube'a bu yayınlarını atıyorlar. Tabii bu esnada çok fazla tıklama alıyorlar, YouTube üzerinden gelir kazanıyorlar. İçeriye reklam alıyorlar vesaire vesaire. Konumuz bu da değil. Elbette ki bu bir sektör olduğu için herkes bir kazanç sağlayabilir ama bu noktada kazancın nasıl sağlandığı da benim için önem arz ediyor. Yani bir şeyleri etik çerçevede işleyerek bir kazanç sağlayabilirsiniz, doğruları anlatarak bir kazanç sağlayabilirsiniz, ama bu parayı nasıl kazandığınız da, hani bize soruyorlar ya ‘Nasıl kazandınız’ diye; şimdi ben de kendilerine soruyorum ‘Siz bu parayı nasıl kazanıyorsunuz, ben nasıl kazandığımı biliyorum, ama sizler bu parayı nasıl kazanıyorsunuz?’"

6 milyon 100 bin takipçi

Şimdi istatistiklerle başlamak istiyorum arkadaşlar istatistiklere göre 2021 yılında Türkiye'de 84. 78 milyon kişi yaşıyormuş ve bu kişilerin, burası çok önemli, 42 milyon 575 bin 441'i kadın nüfusuymuş. Şimdi gelelim benim istatistiklerime baktığınızda erişilen hesaplarda 6 milyon 100 bin kişi görüyorsunuz 9 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında. 6 milyon 100 bin tekil hesaptan bahsediyoruz arkadaşlar. Günlük izlenme oranlarına geleceğim. Mesela dün aldığım bir ekran görüntüsü, kendi markamın reklamını yapmışım,  bu ekran görüntüsüne göre bakın burada görüyorsunuz 816 bin sadece bir Story’min (hikaye) izlenmesi. O reklamdaki storyim. 

“Influencerların ciddi bir gücü var”

"Sosyal medyanın özellikle influencerların ciddi bir gücü var, hele ki televizyon karşısında. Artık Televizyon tamamen rafa kalktı diyebiliriz. Birçok istatistiksel veri şunu gösteriyormuş, birçok dizi artık YouTube'dan seyrediliyor musu arkadaşlar. Örneğin mesela Cüneyt Özdemir'in kanalından başlayalım Ben şöyle bir açtım Cüneyt Özdemir'in kanalını. Burada da gördüğünüz gibi mesela netenyahu Filistin'e karşı nasıl bir yoz izledi 2 bin görüntülenmesi var çektiği içeriğin, iyi Parti dağılıyor mu 4.1 izlenmesi var… Bir tane Fenomen videosu direkt 38 bin olmuş, başka bir Fenomen videosunda 295 bin görüntülenme elde etmiş. Bir Show TV'de bu sabah diye bir sabah programı, onların izlenmelerinden yola çıkıyoruz şimdi. Bir tane güneşte 60 dünya büyüklüğünde kar diye bir şey işlemişler kanallarında sonrasında bunu YouTube'a yüklemişler ne kadar izlenmiş 2.6 bin izlenmiş, televizyon ünlülerini işlemişler, sanatçıları işlemişler, Aleyna Tilki isyan etti diye bir başlık var ne kadar izlenmiş 3 bin görüntülenmesi var arkadaşlar, hemen akabinde Eylül Öztürk hüngür hüngür ağlayarak anlattı diye bir haber girmişler yine onu yüklemişler bakın 27 bin görüntülenmeye çıkmış yani normalin kaç katı görüntülenme alınıyor burada. Nasıl bir izlenme getirdiğine hemfikir miyiz şu anda .bütün dünyadaki bütün haberler, global haberler evrensel haberler, ülkede olan biten her şeyi bir kenara koyuyorum ne kadar çok izlenme getirdiğinin farkına varabildiğinizi umuyorum şu anda."

Influencerlarla ilgili haberleri yapanlar da bu işten para kazanıyor

"Bunu neden anlattım size, burası çok önemli, sizlerin göremediği bir gerçek var arkadaşlar, hani ‘Bu paralar nasıl kazanıyor, bu nasıl oluyor da böyle, bu paralar mümkün değil’ işte ‘Bizler kaç sene çalışıyoruz mümkün değil’… Bakın çok haklısınız son derece üz üzgünüm ekonominin geldiği halden, insanlarımızın geldiği durumdan, insanlarımızın yaşadığı geçim sıkıntısından. Bunu sadece şu anda laf olsun diye söylemediğimi benim takipçilerim zaten bilir, bunu ben yıllardır dile getiriyorum zaten. Fakat burada da görmenizi istediğim çok acı bir gerçek var. Şimdi bütün bu isimler bütün bu haberleri yapan isimler, 1; sosyal medyanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorlar, 2; matematiğinin ne olduğunu çok iyi biliyorlar, 3; bu işlerden nasıl para kazanıldığını çok iyi biliyorlar. Neden biliyor musunuz arkadaşlar, çünkü kendileri de aynı işi yapıyor."

Sadece Kasım ayında 2 milyon lira kazanç

"Şimdi ben bu ay artık kaç tane reklam çalışması yaptıysam, bu reklamlardan her biri ayrı firma bu paraları gönderen. Bu arada totalde 26.500 lir kazanmışım arkadaşlar tamam mı bir ay içerisinde. Onun dışında bir de şöyle bir reklam çalışmam vardır. Trend yoldan link veririm. Örneğin kendi markamın linkini veririm ya da başka bir markanın linkini veririm, yani bir marka bana, atıyorum işte şu şunu aldım mı bu marka bana hiçbir şekilde bir reklam getirmemiş ama ben bunu gerçekten beğendim ve bunu linkledim bundan bir komisyon alırım ben. Ben bunu linkledim, işte Trendyola ver, işte Hepsiburada nereye bundan bir komisyon öderler bana. Bu zaten hepimizin bildiği bir gerçek değil mi? Ben bu linklediğim şeylerden, bu e-ticaret platformuna 1 milyon 127 bin 194 lira ciro yaptırmışım ve bu cironun karşılığında da 168 bin 315 lira para kazanmışım. Bu ikisi toplanınca ne olmuş, 1; hem markalardan gelen işbirliği reklamları, 2; hem benim verdiğim linklerden kazandığım paralar. Ben 1 Aralık 31 Aralık tarihinde 384 bin 815 lira kazanmışım sadece bir e-ticaret platformunda. Başka bir görüntü, 1 Kasım - 30 kasım, Kasım ayı biliyorsunuz ki en çok e-ticaret hacminin arttığı ve insanların sosyal medyaya yönlendirildiği tarihler. Bakın bir ay içerisinde 2 milyon 46 bin 946 lira kazanmışım, işbirliklerimden gelen kazanç o esnada 1 milyon 863 bin, Trendyoldan aldığım komisyon 1 milyon 183 bin 310 lira. Trendyola ne kadar ciro yaptırmışım 1 milyon 769 bin lira  ciro yaptırmışım. Ama dediğim gibi reklam almışım, markalar gelmiş, e-ticaret platformuna söylemişler biz bu kızla çalışmak istiyoruz diye, parasını ödemişler, Trend Yol bu parayı bana vermiş, ben de onların reklamını çekmişim.”