Abone Ol

Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak 125 adet Koronavirüs test kiti almış

AKP'ye yakınlığı ile bilinen iş insanı Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak, evde yeni tip Koronavirüs testlerini denediği videosunun ortaya çıkmasının ardından, 125 test kiti aldığını açıkladı.

Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak 125 adet Koronavirüs test kiti almış

Vatandaşlara yeterli sayıda Koronavirüs testi yapılmadığı tartışmalarının ışığında, Sancak grubunun sahibi Ethem Sancak’ın yeğeni ve MT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ın, test kitlerini kullanırkan görüldüğü video, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Söz konusu videoda parmağında cumhurbaşkanlığı forslu yüzük bulunan Murat Sancak’ın ev ortamında tanı kiti kullanılıyor. Murat Sancak görüntülerde tanı kitlerinin nasıl kullanıldığını da anlatıyor.

125 test, 12 bin 125 TL

Murat Sancak görüntülerdeki kişinin kendisini olduğunu kabul ederek, "Sosyal medyada dolaşan bir videoda denediğimiz görülen ürün CCA Sağlık Hizmetleri’nden ücreti mukabili şirketimize temin edilmiştir. Aile ortamında deneme amaçlı yapılan testin videosu hiçbir amaç güdülmeden tamamen bilgim dışında paylaşılmıştır" açıklamasını yaptı. Faturada, 125 adet test alındığı ve 12 bin 125 TL ödendiği görülüyor.

"Video bilgim dışında paylaşılmıştır"

Testleri ücret karşılığı aldığını söyleyen Sancak, videonun bilgisi dışında paylaşıldığını ifade etti: "Sosyal medyada dolaşan bir videoda denediğimiz görülen ürün CCA Sağlık Hizmetleri’nden ücreti mukabili şirketimize temin edilmiştir. Aile ortamında deneme amaçlı yapılan testin videosu hiçbir amaç güdülmeden tamamen bilgim dışında paylaşılmıştır."

Sancak Grup sağlık sektöründe de faaliyet gösteriyor

Enerji, tarım ve hayvancılık, inşaat, eğitik, lojistik gibi alanlarda faaliyet gösteren Sancak Grup, son dönemde sağlık sektöründe de boy gösteriyor. Liv Hospital, Medical Park ve İstinye Üniversitesi Hastanesi ile çalışan holdingin, MLP Care Sağlık Grubu hisselerinin yüzde 35,01'i halka açıldı.