Abone Ol

Eşyalarını almak için Reina'ya döndüler

Sabahtan bu yana eşyalarını almak için gelenlerin gazetecilere konuşmadan kendilerini bekleyen araçlara binip hızla uzaklaşmaları dikkat çekti.

Eşyalarını almak için Reina'ya döndüler

Reina’da yılbaşı gecesi yaşanan katliamdan sağ kurtulmayı başaranlardan bazıları eşyalarını almaya geldi. Katliamın yaşandığı Reina bugün havadan görüntülendi. Reina'daki alçak saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Katliam sonrası panikle Reina’dan kaçan ve vestiyere bıraktıkları mont, kaban ve çantalarını alamayan bazı yabancı müşteriler, bugün konsolosluk görevlileriyle birlikte Reina’ya geldi. Polise o geceki davetiyelerini gösterip içeri girenler özel eşyalarını alarak Reina’dan ayrıldı.

Bu arada ayrı ayrı vatandaşlar da Reina önüne gelip çiçek bırakıp dua ediyor.

Öte yandan güvenlik önlemi alan polisin Ortaköy’de araçları aradığı görüldü.

ARABASINI ALMAYA GELDİ O ANLARI ANLATTI

Saldırı gecesi Reina’da bulunan Türk asıllı Fransız vatandaşı Yusuf Kodat, bugün Reina’nın otoparkından arabasını almaya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kodat, o gece yaşadıklarını anlattı. Sadece silah ve bomba seslerini duyduğunu söyleyen Kodat, terasta saklandığını ve polisin gelmesinin ardından ellerini havaya kaldırarak tek tek dışarı çıkarıldıklarını anlattı.
39 KİŞİ KATLEDİLDİ
Reina’ya yapılan terörist saldırıyla ilgili olarak polisin mekan içinde yaptığı araştırma ve inceleme sona erdi. Havadan görüntülenen Reina, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünün ekiplerinin bölgeden ayrılmasıyla sessizliğe büründü.

Faal olduğu dönemlerde denizden geçen teknelerin içeriyi görmemesini ve yüksek sesi engelleyen ses perdeleri ve mekanın içi ile dışı saldırı sonrası böyle göründü.
Terör saldırısı sırasında birçok kişi, eğlence kulübünün Boğaz’a bakan bu bölümünden denize atlayarak kurtulmuştu. Ünlü gece kulübünün kara tarafında olduğu gibi deniz tarafında da deniz polisine ait bir tekne bekliyor. Gece kulübünün deniz tarafına konulan ses perdeleri, bu kez kanlı saldırının izlerini kapatmak için kullanılıyor.