Abone Ol

Estetiksiz Hülya, Kösem'e yakıştı

Muhteşem Yüzyıl’ın final bölümünde duyurusu yapıldığından beri heyecanla beklenen ‘Muhteşem Yüzyıl-Kösem’ önceki gün ilk bölümüyle ekranlardaydı.

Estetiksiz Hülya, Kösem'e yakıştı

Hülya Avşar’ın ‘estetiksiz’ yüzü sosyal medyayı ikiye böldü. Hanedanın ve devletin en kilit noktalarında tam kırk yıl duran Kösem’in aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen ömrünü anlatan Muhteşem Yüzyıl-Kösem’in ilk bölümü seyirciyle buluştu. Henüz hazırlık aşamasındayken oyuncu seçimleri, yönetmen krizi, Beren Saat’in hangi bölümde diziye gireceği gibi konularda tartışmalar yaratan diziyle ilgili tartışmalar daha da arttı.

Dekorlar, aksesuarlar ve görsel efektler Muhteşem Yüzyıl’dan daha çok beğenildi. Ekin Koç ve Hülya Avşar’ın böylesine önemli rollerin altından nasıl kalkacağı merak edilen en önemli konulardan biriydi. Yapılan yorumlara göre ilk bölümde, ikili izleyiciyi memnun eden oyunculuk sergiledi. Özellikle Hülya Avşar’ın estetikten deformasyona uğramayan yüzü, Safiye Sultan’ın ağırlığını ekrana yansıtabildi. Bunda tabii ki Timur Savcı’nın Avşar’a koyduğu ‘estetik yasağı’ da etkili oldu. Sosyal medya araştırma şirketi Somera’nın analizine göre, Muhteşem Yüzyıl-Kösem ile ilgili sosyal medyada atılan 44.574 mesajın 14.516’sı oyuncu kadrosu, 4.696’sı Osmanlı İmparatorluğu, 3.465’i ilk bölüm heyecanı ile ilgiliydi. Yorumların %27’si negatif, %40’ı pozitif, %33’ü de nötr oldu.

Gecenin birincisi


 Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Nadir Sarıbacak ve Esra Dermancıoğlu gibi oyuncu kadrosundan oluşan dizi ilk bölümüyle izleyiciyi ekrana kitledi. Reyting listesinde AB grubunda zirveye yerleşirken Total’de de ikinci oldu.

Sosyal medyayı salladı


 Muhteşem Yüzyıl Kösem #MuhtesemYüzyılKösem hastagi ile gece boyunca Türkiye gündemine birinci sıradan giriş yaptı ve sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Twitter üzerinde dünya genelinde de 3 saati aşkın süre en çok konuşulan üçüncü konu oldu.