Abone Ol

Esra Elönü'den "Türbanlı motor" isyanı! O başlık benim değil!

Muhafakazar medyanın çok okunan iki önemli kadın yazarı Esra Elönü ile Ayşe Böhürler "türbanlı motor" sözü yüzünden birbirine girdi..

Esra Elönü'den "Türbanlı motor" isyanı! O başlık benim değil!

Star Gazetesi yazarı Esra Elönü, Ayşe Böhürler'in yazısını tam okumadığını asla öyle bir başlık kullanmayacağını belirterek "Bu çok büyük bir vebaldir" dedi..

Elönü, "7 Aralık 2009'da yazdığım bu yazının Ayşe Böhüler tarafından "türbanlı motor" dediğim üzerine aksedilmesi beni son derece üzmüştür. Bu çok büyük bir vebaldir. Bir site yazıyı kendi anlayışına göre yorumlamış ve bu başlığı yazının başına kondurmuşlardır. " dedi.

AYŞE BÖHÜRLER'İ KINIYORUM

Başörtülü insanlara böyle bir ithamda asla bulunmadığını belirten Esra Elönü, "Ne ben böyle bir başlığı atarım ne de bu yazıyı yazdığım site olan haber7.com böyle bir başlığı kullanır. Ayşe Böhürlerin'de araştırmadan, böyle bir soru işareti varsa kafasında beni arama zahmetinde bulunmadan böyle bir ifadeyi benim üzerimden kullanmasından dolayı kendisini kınıyorum. Bu çok büyük bir haktır. Kendisinden bu konuyla ilgili bir tekzip bekliyorum" açıklamasını yaptı..

BÖHÜRLER'DEN JET YANIT

Ayşe Böhürler, "türbanlı motor" başlığı konusunda hata yaptığını kabul etti.
Böhürler Gazeteciler.com sitesine gönderdiği cevapta "Yazarın bahsettiğim başlığı içeren içerikteki yazısını alıntılayan değil, yayınlayan sitedeki yazı başlığına daha dikkatli bakmalıydım" dedi..

Ancak Böhürler, o başlık dışındaki yazısının tamamen arkasında olduğunu belirterek "Küçük bir kelime farkı dışında anlamda  değişen bir şey olmadığını yazıyı tekrar okuduğumda bir kez daha fark ettim.Muhtevanın yorumunu ben yapmadım, bu yazıyı alıntılayanlar yapmış. O türban sözünü başörtüsü olarak değiştirmiş olmam da kast edilen manayı etkilemiyor değiştirmiyor. Malum başörtüsü=türban zihnimize zorla kazındı. Mesele yazar değil, kadınlık üzerinden hakaret. Yoksa yazar hanımı şahsen ne tanırım ne de kendisine ilişkin olumlu olumsuz bir yargım vardır" açıklamasını yaptı