Abone Ol

Eskişehir'deki akademisyenler Sedat Peker açıklamasını iptal etti

Eskişehir'de'de, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiriye imza atan akademisyenlerini destek ve Sedat Peker için suç duyurusunda bulunmak için adliye önünde yapacağı belirtilen basın açıklaması son anda iptal edildi.

Eskişehir'deki akademisyenler Sedat Peker açıklamasını iptal etti

'Bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin hazırladığı bildiriye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden (ESOGÜ) 3, Anadolu Üniversitesi'nden de 19 olmak üzere toplam 22 akademisyen imza attı. Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi dün gece basın mensuplarına cep telefonuyla mesaj göndererek bildiride imzaları olan akademisyenlerin bugün saat 10.00'da Eskişehir Adliyesi önünde basın açıklaması yapıp ardından da suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Suç duyurusunun "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız" sözleri nedeniyle Sedat Peker hakkında olacağı belirtilirken Eğitim-Sen Şubesi bugün saat 09.30'da basın mensuplarına yeni bir mesaj gönderip akademisyenlerin basın açıklamasının iptal edildiğini bildirdi.(Dha)