Abone Ol

Eskişehir'de bir garip kürtaj

Eskişehir’de 2,5 aylık hamile kadın, bebeğinin kendi izni olmaksızın alındığı gerekçesiyle önce doktoru, teyzesi ve annesinden, daha sonra ifadesini değiştirerek, dayak yüzünden düştüğünü ileri sürerek, kocası ve görümcesinden şikayetçi oldu.

Eskişehir'de bir garip kürtaj

Eskişehir’de, bir süre önce evlenen O.E.Y. (30) ile D.Y. (23), kısa bir süre sonra bebek heyecanı yaşamaya başladılar. Yaklaşık 2,5 aylık evliyken 6 haftalık hamile olduğunu öğrenen çift arasında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrasında D.Y. annesi A.G.’in yanına gitti. Hamileliğinden dolayı rahatsızlığının olduğunu belirten D.Y.'yi, tedavi için annesi A.G. ve teyzesi D.U., İsmet İnönü Caddesinde bulunan bir doktora getirdi. İddiaya göre; D.Y.’içeride bulunmadığı bir sırada anne A.G.’nin doktorla anlaşarak kürtaj yapmasını istediği, bunu kabul eden doktor R.S.’in de D.Y.’in iznini almadan bayıltarak 2,5 aylık bebeği anne karnından aldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER AMA KAMERA KAYITLARI VAR
Bir süre sonra eşi O.E.Y. ile barışan ve gebeliğinden şüphelenmesi üzerine yeniden test yaptıran D.,Y. sonucun negatif çıkması üzerine eşi ile birlikte polis merkezine başvurarak, dokturundan, annesinden ve teyzesinden şikayetçi oldu. Olay sonrasında polis ekiplerinin ifadelerine başvurduğu doktor, anne ve teyze suçlamaları kabul etmedi. Anne A.G. ile teyze D.U., polis merkezinde verdikleri ifadelerinde, adı geçen doktoru tanımadıklarını, muayeneye gitmediklerini iddia etti. Ancak muayenenin bulunduğu apartman içerisindeki güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından anne, teyze ve D.Y.’nin apartmana giriş ve çıkış görüntülerine rastlandı. Yapılan şikayet sonrasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde D.Y. hakkında verilen raporda, düşük veya gebeliği sonlandırıldığına dair rapor verildi.

İLK ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLDU, SONRA İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Yaşanan olaylar sonrasında dava devem ederken, teyzesi, annesi ve doktorundan şikayetçi olan D.Y., polis merkezine giderek yeniden farklı bir ifade verdi. İfadesini değiştiren D.Y'nin., eşi O.E.Y.’den korktuğu için ilk ifadesinin yalan olduğunu belirterek, “Kürtaj olayı gerçek değildir. Annem ve teyzemin doktoru ikna etmesi söz konusu değildir. Evlendikten sonra eşim zaman zaman beni döverdi. Bebek kendiliğinden düştü. Bunu fırsat bilen eşim, annem ve teyzemden intikam almak için ilk ifadeyi vermem için beni zorladı. Eşim görümceme de ifade vermesini istedi. İfadede neler söyleyeceğini anlattı. Eşim ve görümcem E.T.’den şikayetçiyim” dediği ileri sürüldü.