Abone Ol

Eskiden yastık kullanılmaz, cinsel organa çorap geçirilirdi!

Sevişme sahneleri nasıl çekiliyor, oyuncular birbirinden etkileniyor mu çok düşünür olduk. Peki eskiden, Beren Saat'in dediği gibi araya yastık mı konuluyordu?

Eskiden yastık kullanılmaz, cinsel organa çorap geçirilirdi!

Erkekler cinsel organlarının üzerine çorap geçiriyorlarmış...

Hürriyet sinema yazarı Ömür Gedik, bugünkü köşesinde son günlerde dizilerde de filmlerde de bolca rastladığımız üzerine de sık sık tartıştığımız sevişme sahnelerinin nasıl çekildiğini anlattı. Son günlerin en çok tartışılan sahnesi kuşkusuz Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un Aşk-ı Memnu'daki sevişme sahnesiydi. Beren saat sahneden sonra "aramızda yastık vardı" açıklamasını yapmıştı.

ESKİDEN VÜCUTLAR BİRBİRİNE DEĞMEZDİ
Eski Türk filmlerindeki sevişme sahnelerinde, erkekler kadınları boyunlarından öperler, öpücük yağmuruna tutarlardı. Ama vücutları pek birbirine değmezdi.

ZAMANLA İŞLER DEĞİŞTİ
Zamanla işler değişti, Issız Adam'daki, Zeynep'in Sekiz Günü'ndeki, Üç Maymun'daki sevişme sahnelerine kadar geldik. Dizi sektörü de sinemadan geri kalmadı o arada.
Hatta dizi oyuncuları bu sahneleri konuşma konusunda sinemacılardan daha hevesli çıktılar. Beren Saat sevişme sahnesinde aralarına yastık koyduklarını söyledi.

HERKES KENDİ SEVİŞME SAHNESİNDEN SORUMLU
Geçen gün de Merve Sevi, "Yastığa gerek yok, eğer buna iş olarak bakıyorsan etkilenmezsin" diyerek olaya farklı bir bakış açısı getirdi. Etkilenmek göreceli bir kavram, oyuncudan oyuncuya değişir bence. Kimine yastık gerekebilir, kimi ise ağaca sarılıyormuş gibi rahat davranabilir. Herkes kendi sevişme sahnesinden sorumlu diyerek geçeyim Hollywood'dan örneklere.

TOM CRUİSE O SAHNEDE PANTOLON GİYMİŞ
Jerry McGuire'daki seks sahnesinde Tom Cruise pantolon giymiş mesela. Çünkü o zamanki eşi Nicole Kidman o sahneye ancak bu şartlarda izin vermiş. Orada üzerlerinde örtü olduğundan Tom Cruise'un ne giydiği anlaşılmıyor. Peki ya sahne çıplak olmayı gerektiriyorsa?

CİNSEL ORGANLARINA ÇORAP GEÇİRİYORLAR
İşte o zaman erkekler cinsel organlarının üzerine çorap geçiriyorlarmış. Yastık, pantolon, çorap vs...Ne farklı çareler, çözümler üretmişler öyle değil mi? Bize de iş çıktı şimdi. Film ya da dizi izlerken, sevişme sahnelerinde işi nasıl kotardılar diye düşünüp duracağız!