Abone Ol

Eski sanatçı ve İş adamı Sertaç Demirtaş, AYM'nin çocuk istismarı kararına ateş püskürdü

Medyafaresi.com özel haberi: Bir zamanların ünlü müzisyeni Grup Vitamin'in önemli üyesiyken sonradan inşaat sektöründe başarılara imza atan Sertaç Demirtaş, çocuk istismarıyla ilgili tartışmalı bir karara imza atan AYM'ye tepki gösterdi.

AYM'nin çocuk istismarı kararına böyle isyan etti

Sertaç Demirtaş sosyal medyada AYM kararına karşı görüşlerini paylaştı. İşte çok konuşulan o yorum...

LÜTFEN ÇOCUĞU OLAN OLMAYAN HERKES OKUSUN;
Ve paylaşalım ki herkesin haberi olsun

Burası Canım Memleketim Türkiyem;

Öncelikle benim icin kahraman olarak nitelendirdigim Avukat Sibel Önder hanımefendiyi canı gönülden tebrik ediyorum.

Hicbir çıkarı olmadığı ve tanımadığı bir mağdurun hakkında tam 7 yıldır sürdürdüğü onurlu mücadeleyi kazanmasindan dolayı da teşekkür ve tebrik ediyorum.

Eski sanatçı ve İş adamı Sertaç Demirtaş, AYM'nin çocuk istismarı kararına ateş püskürdü - Resim: 1AYM'NİN KARARI NEDİR? Cinsel istismarda 15 yaş kuralına iptal

Ama ne üzücüdür ki;

Dün Anayasa Mahkemesi TCK' daki " 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı " istismar sayıp 8-15 yıl arası hapis öngören maddeyi iptal etti. Burası çok önemli dikkat edin. 6 ya karşı 7 üyenin oyuyla iptal etmiş.

Kendimi tutamıyorum ama biraz daha tutacağım ve soyleyeceklerimi sonunda söyleyeceğim.

Şimdi benzer bir konuda karar alan, oturum izni aldığım ve yaşadığım 2. Memleketim Almanya;

Geçtiğimiz günlerde Almanya da federal parlamento bir karar aldı;

Almanya’da tecavüzün yasal tanımını değiştiren, “Hayır, hayır demektir” yasası Federal Parlamento’da kabul edildi

Bu ne demek oluyor hemen açıklayayım;

Yasaya göre, bir olayın taciz olup olmadığı belirlenirken kadınların hem fiziksel hem de sözlü eylemleri dikkate alınacak.

Tecavüzün yanı sıra, bir kadının sözlü olarak "hayır" demesi ya da mimikleriyle ilişki istemediğini göstermesi durumunda yaşanılacaklar da tecavüz olarak kabul edilecek.

Eski sanatçı ve İş adamı Sertaç Demirtaş, AYM'nin çocuk istismarı kararına ateş püskürdü - Resim: 2
Sertaç Demirtaş

Yani uzun lafın kısası bizim gibi çoğunluğu müslüman olan bir ülkede , bu arada bu kullandığım cümleler sakın yanlış anlaşılmasın, tüm dinlere saygım sonsuz ve diğer dinlerde de cinsel istismarın kesinlikle hoş karşılamadığını ve bizde olduğu gibi yüz kızartıcı bir olay olduğunu çok çok iyi biliyorum, devam edeyim AYM nin 6 ya karşı 7 üyenin oyuyla iptal etmiş olduğu bu madde ile resmen küçük yaştaki çocuklarımıza, malesef sayıları azımsanmayacak kadar çok olan sapiklara cinsel istismarın yolu açılmış oluyor.

Bazen bazılarımızın hadlerini bilmeyerek ve hadlerini aşarak kendi dinimizden olmayan ülkelerde yaşanan bazı olayları sanki ahlaksızlıkmış gibi lanse ettiklerini de hatırlayarak, Almanya'nın almış olduğu karara bir bakalım, birde ülkemizin en saygın kurumlarından birisi olan Anayasa Mahkemesi Kararına bir bakalım.

Bizim ülkemizde AYM neredeyse küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarın yolunu açacak bir karar alırken,

ALMANYA kadının zorla cinsel ilişkiye sadece ve sadece 'hayır' demesini veya buraya çok dikkat edin lütfen 'mimikleriyle ilişki istemediğini ima etmesi" durumunda bile olayı TECAVÜZ olarak değerlendirecek ve yargılamayı TECAVÜZ'den yaparak ceza verecek.

Şimdi zurnanın zırt dediği yere gelelim.

Eğer ki basından takip edip aldığımız bu haber doğruysa ve yerine cinsel istismar suçlarının cezasını ağırlaştırmak adına, önce bu maddenin iptal edilmesi gerektiği için yapılması gereken bir mevzuat ise söyleyecek bir lafım yok.

Ve şimdiden özür dilerim. Ama değilse o zaman kararın iptali için oy veren 7 üye için ;

Be hey vicdansızlar, Be hey allahtan korkmazlar,

Bu güzel ülkemin genleri ile başkaları zaten oynayacakları kadar oynadılar ve hala oynamaya devam ediyorlar. Siz niye bu halkaya dahil oldunuz ve bizlerin kutsal degerleriyle oynuyorsunuz. Unutmayın ki burası Alibaba'nın çiftliği değil. Elbet bu yaptığınız ahlaksızca iptal kararından olumsuz etkilenecek, mağdur olacak ülkemde bir kişi bile olursa; Yüce Rabbim ve huzurunda bizler yani Yüce Rabbimin yarattığı kulları hesap gününde sizlere hakkımızı helal etmeyeceğiz iki elimiz yakanızda olacak.

Bu arada diğer 6 tane yürekli ve çok değerli üyeye de minnet, selam, sevgi ve saygılarımla.

TOPLUMSAL ADALETSİZLİĞE ve EŞİTSİZLİĞE BİR DUR DİYELİM !!!!!!

Mehmet Sertaç Şevki DEMİRTAŞ