Abone Ol

Eski MİT'çi Mehmet Eymür: FETÖ ve Aydınlık dış güçlerin istihbarat çalışmasıdır!

MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, kendisine cevap hakkı doğması sebebiyle telefonla katıldığı CNN Türk'ün Türkiye Gündemi programında flaş açıklamalarda bulundu.

FETÖ ve Aydınlık dış güçlerin istihbarat çalışmasıdır!

Kendisine cevap hakkı doğması sebebiyle telefonla katıldığı programda Mehmet Eymür'ün kaydettiklerinden satır başları şu şekilde:

FETÖ VE AYDINLIK GRUBU DIŞ GÜÇLERİN İSTİHBARAT ÇALIŞMASIDIR
Sunucunun 'Fethullah Gülen hakkında ne düşünüyorsunuz, herhangi bir ilişkiniz var mı?' şeklindeki sorusuna "Fethullah Gülen'le hiçbir ilişkim yok. Bana göre çok da önemli bir isim değildir. Fethullah Gülen grubu, dış istihbaratların onun ismini önde göstererek yaptığı bir istihbarat çalışmasıdır. Bu gün yaptıkları da bir istihbarat çalışmasıdır. Türkiye'de bu şekilde 2 ayrı istihbarat çalışması vardır. Birisi Aydınlık grubudur. Diğeri Gülen grubudur. Bunun haricinde Gülen ismi bana göre çok da önemli bir isim değil.

15 TEMMUZ'DAKİ FETÖ ROLÜ
15 Temmuz darbe girişimi bir takım beklentilerin yerine getirilmemesi sonucu ABD tarafından yaptırıldı. Bu gerek büyük ortadoğu projesi gerekse Rusya ile ilişkiler anlamındaki beklentiler.

Nedim Şener'in 'FETÖ terör örgütünün faaliyetlerini ve devlet içerisinde yapılanmasını hiç gözlemleyebildiniz mi, siz bir zamanlar MİT'te görev yaptınız?' şeklindeki sorusuna ise Mehmet Eymür

"Alanım, konum olmadığı için bilemiyorum bu konuda bir çalışmam yok. 90'larda Süleyman Demirel, Gülen'le görüşmemi istedi. İki taraf açısından da iyi olabilir dedi. Müsteşarımıza söyledi fakat görüşme gerçekleşmedi."

Gülen cemaatinin yurtdışı okullarının CIA'e çalıştığı bilinen bir gerçek. Rusya ve bazı ülkeler bu sebepten kapattı okulları işte.

Kaşif Kozinoğlu hayal gücü geniş bir arkadaştı. Bir parti başkanına suikast yapmak istediğini öğrendik. Mit haricinde kendi başına astsubaylara emir vermiş. O tarihte haber alınca cezasını verdik, ihtar verdik. benim yetkim ihtar vermek düzeyindeydi. Ben üstlerime de bildirdim. bir girişimde bulunmadılar.

MUSA ANTER'İN ÖLDÜRÜLMESİ
Musa Anter'in öldürülmesi konusunda Nusret Senem, Kutlu Savaş'ın söylediklerini anlattı ve Yeşil'in pasaportlarını MİT'in aldığını, Yeşil'in Anter suikastını kabul etmesine rağmen Mehmet Eymür'ün bu pasaport ve kimlikleri çıkardığını söylemesi üzerine Mehmet Eymür "Kutlu Savaş yalan söyüyor" açıklamasında bulundu.

"Yeşil'in çalışması PKK'ya yöneliktir. MİT dahilinde yapılmayan çalışması yoktur" açıklamasını yaptı

YEŞİL YAŞIYOR MU?
"Yeşil'in yaşadığını zannetmiyorum" açıklamasını yapan MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, "Kendisini daha sonra kim kullandıysa onlara sormak lazım. Jandarma komutanlığında toplantılara katılıyordu. MİT ile ilişkisini kestiği yıllarda." açıklamasında bulundu.

MİT'TEN NEDEN AYRILDI?
"Mesut Yılmaz ile olan ihtilaflarımdan dolayı mecbur bıraktılar. Başka ülkeye göndermek istediler. Ben de bıraktım. Daha sonra birçok konuda haklı çıkmama rağmen."

MİT'İN DARBE GİRİŞİMİNDEKİ ZAAFİYETİ
"Mit müsteşarının davranışını çok yanlış görüyorum. MİT müsteşarı doğrudan Başbakan'a çalışması lazım. Bunu direkt Genelkurmay Başkanı'na haber vermesi yanlıştı. Ya Genelkurmay Başkanı da bu işin içindeyse?"

MİT'İN YAPISININ DEĞİŞTİRİLMESİ
"MİT'te her müsteşar değişmesinde önemli değişiklikler oluyor bazı kurumlar kapatılıyor bazı kurumlar açılıyor. Bu istikrarsızlık yaratan bir uygulamadır. Önemli istihbarat teşkilatları yıllardır aynı yapıda. Sadece zamana göre güncellemeler yapılır."