Abone Ol

Eski Malezya Başbakanından skandal mesaj: Müslümanlar milyonlarca Fransız'ı öldürme hakkına sahiptir

Meydafaresi.com Dış Haberler- Şiddeti övmesi nedeniyle eski Malezya Başbakanı'nın gönderileri, Twitter ve Facebook tarafından silindi.

Skandal: Müslümanlar milyonlarca Fransız'ı öldürme hakkına sahiptir

Nilüfer Şensöz / Medyafaresi.com Dış Haberler

Eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, "Müslümanlar milyonlarca Fransız'ı öldürme hakkına sahiptir" dedi. Şiddeti övmesi nedeniyle eski Malezya Başbakanı'nın gönderileri Twitter ve Facebook tarafından silindi.

Açıklamalar sosyal medyada yoğun protestolara neden oldu ve birçok kullanıcı, eski Başbakanın, skandal gönderisinin ardından tamamen Twitter'dan yasaklanması çağrısında bulundu.

Eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, dünkü yazılı açıklamasında, Macron'un Müslümanlara karşı tavrının medeni olmadığını belirterek, Macron'a hitaben, "Bir okul öğretmeninin öldürülmesinden ötürü İslam'ı ve Müslümanları suçlaması ilkelliktir." ifadesini kullanmıştı.

Mahathir'in açıklamasındaki, "Müslümanların, geçmişte yaptıkları katliamlardan ötürü milyonlarca Fransız'ı öldürmeye hakları vardır. Fakat genel olarak Müslümanlar kısasa kısas hükmünü uygulamamıştır. Müslümanlar bunu yapmaz, Fransızlar da yapmamalıdır." ifadesi tepki çekmişti.

Açıklamanın Mahathir'in sosyal medya hesaplarında paylaşılmasından kısa süre sonra Twitter, bu ifadenin yer aldığı cümleyi "şiddeti övdüğü" için kaldırmıştı.

Eski Malezya Başbakanı, uluslararası protestoların ardından mesajlarını silen Facebook ve Twitter'ı önyargılı olmakla suçladı.

Ancak Şubat ayına kadar Müslüman çoğunlukta Malezya'nın başbakanı olan 95 yaşındaki, yorumlarının yanlış verildiğini ve asıl niyetinin Müslümanların haksızlıklardan asla intikam almadıklarını ifade etmek olduğunu söyledi.

Medyafaresi.com